Marie Serneholt kritiseras efter beslutet för sönerna Nicholas och Philip

Marie Serneholt

Marie Serneholt är mamma till tvillingarna Nicholas och Philip och på sociala medier delar hon ofta med sig av livet som mamma.
Men nu berättar hon om en händelse med barnen som gjorde att hon möttes av stark kritik.
– Tråkigt, säger hon.
Marie Serneholts framtidsbesked om tvillingarna
Slå på ljud

Tillsammans med kärleken Fredric Palmqvist har Marie Serneholt tvillingarna Nicholas och Philip, och på hennes sociala medier får man ofta ta del av deras liv tillsammans.

Men det är inte alltid hon möts av positiv respons när hon delar med sig av sin vardag tillsammans med barnen. Nu berättar hon om två tillfällen där följarna kritiserat henne för hennes beslut.

Marie Serneholt om kampen med tvillingarna

Livet som småbarnsföräldrar kan ibland vara väldigt utmanande - något som Marie och Fredric absolut fått uppleva. I en intervju med tidningen Mama berättar Marie bland annat om den stora utmaningen att fungera utan sömn, men också om svårigheten med att se till att båda sönerna får känna sig sedda.

– Bland det tuffaste är fortfarande att man har två stycken som aldrig någonsin fått bara vara ensamma. De krigar ofta om uppmärksamheten, de är brorsor som är i luven på varandra och det är verkligen två olika killar med olika personligheter och behov som ska tillfredsställas och tillgodoses samtidigt, säger hon till tidningen.

Marie Serneholt kritiseras efter beslutet för barnen

Tillsammans med Clara Hallencreutz Fares driver Marie podcasten Lyckojägarna. Där pratar de om allt mellan himmel och jord och i ett avsnitt gick de in på fenomenet "mom shaming" - något som de båda fått uppleva.

– Jag la upp en video på mitt barn där han sitter i bilen och har overall och bälte på sig, och då är det en person som ville vara snäll och säga att "tänk på att man inte ska sitta med tjocka ytterkläder om det skulle bli en krock". Och det vet ju jag, säger hon och fortsätter:

– Men det har inte folk heller med att göra och de vet inte var vi var någonstans eller var vi skulle åka. Jag visste att vi gjorde rätt, men då blev det en diskussion i kommentarsfältet där. Men det blir tråkigt för det var egentligen bara en gullig bild på mitt barn som skrattade och så blir det fokus på något helt annat.

Men det är inte enda gången som Marie blivit ifrågasatt av sina följare. En annan gång var nämligen när hon bestämde sig för att hennes barn skulle bära vadderade hjälmar på sig, för att helt enkelt förhindra att de skulle skada sig.

– Mina barn var väldigt livliga då och dessutom är de två stycken. Jag kunde inte ha kontroll på båda alltid och ibland så ville de brottas och så. Men då var det några som opponerades mot det och sa att barn ska lära sig och att "om de inte får slå sig så kommer de inte lära sig".

LÄS OCKSÅ: Melissa Horns ärliga ord om relationer och kärlekslivet: ”Svårt”

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter Anders Timells bild på döttrarna: ”Sjukt”

FRÅN FÖRSTASIDAN