LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marie Mandelmanns bakslag – Karl Fredrik avslöjar: “Kom som en chock”

08 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Efter att Marie Mandelmann drabbades av en oväntad motgång kom vännen och Österlensgrannen Karl Fredrik Gustafsson till hennes undsättning.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter deBrand logo
Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter de

Paret Marie Mandelmann, 59, och Gustav Mandelmann, 58, slog igenom 2017 när det populära programmet Mandelmanns gård hade premiär i TV4. Programmet följer Marie och Gustafs lantliga liv på deras gård i Österlen i Skåne.

Idag är både Gustav och Marie välkända tv-personligheter. Deras program har vunnit priser och människor vallfärdar för att besöka deras gård, Djupadal, som ligger i Rörum nära Simrishamn.

Men det börjar bli trångt med trädgårdsprogram från Österlens idylliska slätter. Det är nämligen inte bara det berömda paret Marie och Gustav som håller till här. Det gör även Karl Fredrik Gustafsson, 37, och festmannen Petter Kjellén, 41, som påtar i trädgårdslandet i en ny säsong av Karl Fredrik på Österlen i TV4.

Annons


Vänskapen mellan Mandelmanns och Karl Fredrik Gustafsson

Mandelmanns och Karl Fredrik är inte bara branschkollegor, utan även vänner. Och paret Mandelmann har tidigare gästat Karl Fredrik på Österlen.

– Gud, jag minns inte men kanske. Det var ett tag sen vi spelade in, men det kanske blir så att Marie och Gustav dyker upp. Jag minns inte helt ärligt, och blandar ihop lite grann. Vi är ju vänner och bor inte så långt ifrån varandra, sa Karl Fredrik till tidningen Nöjeslivet.

– Jag brukar tänka på vad det är som gör att Österlen är så speciellt? Jo, konstnärer har vallfärdat hit för det speciella ljuset, närhet till strand och hav i många år. Här finns Sveriges vackraste stränder, men det är samtidigt inte överexponerat, fina gårdsbutiker och caféer, sa Karl Fredrik till tidningen.

Marie Mandelman var även aktuell i Let's Dance i höstas, där hon kammade hem en tredjeplats i tävlingen. På plats var även Karl Fredrik och Petter för att heja på vännen.

En oväntad händelse – Karl Fredrik om Maries bakslag

Karl Fredrik besöker ofta Mandelmanns gård och vice versa. När Marie drabbades av oturen att vintern tog död på hennes träd kom Karl Fredrik till undsättning.

– Hon var förbi mig för inte så länge sen. Marie hade köpt ett mimosaträd av oss, men trädet hade dött i vinter när kylan kom som en chock, sa Karl Fredrik till Nöjeslivet.

Han fortsätter:

– Så då fick hon ett nytt av oss i sommarpresent. Då blev hon jätteglad. Marie är fantastisk.

FOTO: TV4

Annons