LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Marie Mandelmann om kampen på gården med Gustav: ”Går förlorad”

18 okt, 2023 
Marie och Gustav Mandelmann är helt självförsörjande och det är därför av högsta vikt att allt funkar på gården.
Nu berättar Marie om bakslaget som inträffat på gården.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter deBrand logo
Maries framtidsbesked om Mandelmanns gård – så länge fortsätter de

Marie Mandelmann, 59, och Gustav Mandelmann, 58, slog igenom 2017 när det populära programmet Mandelmanns gård hade premiär på TV4. I den uppskattade tv-serien får vi följa paret på deras självförsörjande gård i skånska Österlen.

Den senaste tiden har TV4 kommit med massa dystra besked om program som lägger ner. Bland annat ska Karl Fredrik på Österlen pausas. Men för paret Mandelmanns del så påverkas de lyckligtvis inte av TV4:s nya sparpaket.

”De kommer tillbaka med en ny säsong! Vi har i flera år fått hänga med Mandelmanns på våren och Ernst på sommaren, visst är det fint när det finns rum för flera program? Något för alla smaker”, har TV4 meddelat.

Marie Mandelmann om bakslaget: ”Tog mycket stryk”

Att Mandelmanns gård är ett uppskattat program är ingen hemlighet och de senaste fyra åren har vi fått följa dem på nära håll på gården Djupadal. Men helt lätt har det inte varit det senaste året, detta är något som många bönder vittnat om.

Annons

I ett nytt inlägg på Instagram berättar Marie om sina olivträd som minst sagt haft uppförsbacke i och med den tidiga vintern förra året.

”Vintern kom snabbt förra året, så snabbt att många växter inte hann gå in i viloläge. Många växter tog mycket stryk däribland våra olivträd, dom klarade sig men har lagt sin kraft på återväxt i år. Som tur var klarade sig ett av träden sig fint så lite Oliver får vi i alla fall. Kommer vintern tidigare i år också så får jag sätta en vinterkappa på dom så nästa års olivskörd inte går förlorad.”, berättar Marie.

Marie och Gustav Mandelmann.

Karl Fredriks oväntade gåva – efter bakslaget

Något som många kanske inte visste är att Mandelmanns och Karl Fredrik Gustafsson, 37, är mycket goda vänner. De är inte bara branschkollegor, utan även vännner på det privata planet.

Precis som vänner gör, så finns de ofta där för varandra och faktum är att Karl Fredrik fick rycka in när Marie hade det som tuffast med sina träd.

– Hon var förbi mig för inte så länge sen. Marie hade köpt ett mimosaträd av oss, men trädet hade dött i vinter när kylan kom som en chock, sa Karl Fredrik till Nöjeslivet.

Karl Fredrik kunde då avslöja den snälla gesten som han gjorde sedan:

– Så då fick hon ett nytt av oss i sommarpresent. Då blev hon jätteglad. Marie är fantastisk.

FOTO: TV4

Annons