LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marianne Mörck slutar med medicinen – nya beskedet om hälsan

23 aug, 2023 
Simon Lundh
Marianne Mörck
Skådespelaren Marianne Mörck har varit öppen med hur hon mår.
Nu kommer hon med ett nytt hälsobesked.
– Tagit bort mediciner, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”Brand logo
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”

Marianne Mörck, 73, har synts i ett stort antal program och tv-serier de senaste åren. Bland annat har vi kunnat sett henne i Bonusfamiljen, Stjärnorna på slottet och i diverse Wallander filmer. Dessutom fick hon för inte för lång tid sedan även den stora äran att sitta som julvärd i SVT. Ett uppdrag som de flesta bara drömmer om.

Marianna Mörcks hälsobesked efter läkarens råd

Marianne har tidigare varit öppen med om hur hon mått. I en intervju Aftonbladet berättar hon hur hon mår i dagsläget.

– Jag har skakat om min kropp och tagit bort mediciner så jag är väldigt glad. Jag känner mig stark, säger hon.

Trots att Marianne har haft fullt upp i sin karriär, har hennes hälsa sviktat de senaste åren. Något hon tidigare har berättat om när hon gästade Kristoffers Triumfs podcast Värvet. Då hade hon sett tecken som inte var bra.

– Det börjar ju komma varningstecken som jag då inte tar på allvar riktigt. Blodtrycket stiger ju och jag tar mina blodtryckstabletter som jag gjort i 30 år, höfterna är ju på grund av en skada i benet som jag bröt, jag har gått snett, sa hon då.

Annons

Läkarens stora oro för Marianne Mörck

Vid ett senare tillfälle gästade P4 Extra, då berättade hon om att hennes läkare var orolig för hennes hälsa. Han var tydlig med att Marianne behövde göra en stora förändringar i sitt liv.

– Jag var hos doktorn i förrgår och han sa att antingen kommer jag att slå i backen eller så måste jag lugna ner mig med mitt arbete, sa hon då och fortsatte:

– Han sa till mig att jag måste ta hand om mig själv och inte bara andra människor. Men jag ska börja nu. Jag ska börja tacka nej.

FOTO: Stefan Jerrevång/TT

Annons