LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marianne Mörck talar ut om diagnosen – berättar om kampen

16 apr, 2023 
Marianne Mörck är en av Sveriges mest folkkära skådespelare.
Nyligen gästade Marianne P4 Extra och talade då ut om sin diagnos och hur hon har klarat branschen.
– Är inte van med..., säger Marianne.
Annons
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”Brand logo
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den folkkära skådespelaren Marianne Mörck har medverkat i otaliga filmer genom åren och även och regisserat musikaler. Hon har synts i program och filmer som Dag för dag, Wallander, Bonusfamiljen och Stjärnorna på slottet för att nämna några.

Marianne har även haft det prestigefulla julvärds-uppdraget som hon tog sin an 2019 i SVT.

Marianne Mörck om hälsoproblemen – tuffa tiden

Men allt har inte alltid varit guld och gröna skogar. I fjol gästade Marianne Kristoffer Triumfs podcast Värvet och berättade hur hon tampats med hälsoproblem de senaste åren.

– Orkar du jobba så mycket som du gör?, frågade Kristoffer.

– Det vet jag inte nu, men det börjar ju komma varningstecken som jag då inte tar på allvar riktigt. Blodtrycket stiger ju och jag tar mina blodtryckstabletter som jag gjort i 30 år, höfterna är ju på grund av en skada i benet som jag bröt, jag har gått snett, sa Marianne Mörck.

Hennes höft är något som gör det svårt att gå ibland och hon skämtade även om att hon skulle behöva läggas in på sjukhus.

Annons– Ja men det gör väl ont då tänker jag, men det gör det väl för alla människor, det är ju bara att gå, sa Marianne och fortsatte:

– Jag skulle nog behöva lägga in mig kanske ett halv år.

Marianne Mörck talar ut om sin Dyslexi

Nyligen gästade Marianne Mörck P4 Extra gästen. Där kommer de in på Mariannes långa och ikoniska karriär och även diagnosen som hon har tampats med genom åren.

– Jag har dyslexi, läser inte böcker och är inte van med text, stryker under något väldigt noggrant när jag ska läsa högt så att jag inte blandar ihop.

Då frågar programledaren hur Marianne har klarat sig genom åren som skådespelare.

– Där kommer känslorna in, jag är en känslomänniska till tusen procent. Så där kommer det in, att man pratar till någon och så får man ett svar och då vet man, säger Marianne.

FOTO: TV4

Annons