LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Marianne Mörck om läkarens dom – nya sjukdomsbeskedet: ”Så såg de..”

21 okt, 2023 
mörck
Marianne Mörck har haft det kämpigt med hälsan.
Nu berättar hon om läkarens nya dom och hur hon mår idag.
– Jag hade ett förstorat hjärta, och jag kom på sådan där hjärtkardiologi, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här rankar Camilla Läckberg och Simon Sköld sitt kärlekslivBrand logo
Här rankar Camilla Läckberg och Simon Sköld sitt kärleksliv

Marianne Mörck är en folkkär skådespelare och tv-personlighet som synts i flertal program och filmer. Hon har bland annat medverkat i Bonusfamiljen, Wallander och Stjärnorna på slottet.

Men att vara ständigt aktuell har inte alltid varit lätt. Marianne har tidigare berättat om sina hälsoproblem – bland annat i Kristoffer Triumfs podcast Värvet:

– Det börjar ju komma varningstecken som jag då inte tar på allvar riktigt. Blodtrycket stiger ju och jag tar mina blodtryckstabletter som jag gjort i 30 år, höfterna är ju på grund av en skada i benet som jag bröt, jag har gått snett, sa hon då.

Marianne Mörck om läkarens ord – måste gå ned vikt

Nu är Marianne med i en ny intervju med Expressen. Då kommer de återigen in på hälsan och hur hon egentligen mår idag. Skådespelerskan berättar då att läkaren sagt åt henne att gå ner i vikt – samt att hon har ett ”förstorat hjärta.”

– Att jag måste gå ned i vikt, och sist när jag bad dem titta på mina lungor eftersom det var något andfått där, så såg de att jag hade ett förstorat hjärta, och jag kom på sådan där hjärtkardiologi.

Annons

Hon säger att hon tagit åt sig av direktiven och att hon ändrat sin livsstil.

– Men nu tycker jag det är lätt att banta eller jag ska inte säga banta, utan ta hand om sig och sin hälsa. Bara det att jag liksom inte varit med i kostcirkeln förr. Det går ju inte att leva på soppa hela livet eller hålla på med piller. Men nu har jag lärt mig att öppna en burk tonfisk eller att skiva zucchini till spagetti i stället.

Marianne gillar att vara hemma: ”Viktigt att röra sig”

Hon berättar vidare hur hon alltid gillat att vara hemma, och att hon kanske ätit för mycket mat ”om nätterna”. Hon konstaterar dock att hon fortfarande gillar att bara vara hemma i sängen, men att motion är viktigt.

– Jag kommer ju fortfarande vara glad över att vara hemma. Men jag kommer nog gå ned till havet också. Ut med gåstavarna, och så kommer man hem och har gått ned sju kilo! Nej, jag bara skojar, men jag har märkt att det gör skillnad och att det är viktigt att röra sig.

– Jag har varit på jakt efter en våg på något hotell, men innan jag gav mig ut, så var jag nere på 103 kilo från 111. Så lite har jag inte vägt på 10–15 år, säger hon till Expressen.

Annons