LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marianne Mörck kan inte vara runt människor: ”Varför jag blivit som jag blivit...”

11 dec, 2023 
Marianne Mörck gästade nyligen UR-programmet Min ångest och jag.
Där berättar Marianne om varför hon inte trivs runt andra människor och varför hon har stängt den dörren.
– Man undrar varför jag blivit som jag blivit, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”Brand logo
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”

Den folkkära skådespelerskan Marianne Mörck, 74, har tidigare talat ut som sitt psykiska mående. När hon nyligen gästade UR-programmet Min ångest och jag kom hon in på varför hon valt ensamheten.

– Efter att min sista sambo flyttade ut, valde jag att leva helt ensam. Jag älskar att bo själv, jag är så lycklig när jag sätter dörren i handtaget, säger hon och fortsätter:

– Men det klart man har undrat ibland varför jag blivit som jag blivit, om det är rädsla. Jag umgås inte väldigt mycket med någon människa, kanske mest med mina barn, som jag inte ser så ofta.

Marianne Mörck om relationen till barnen: ”Har satt sina spår”

Marianne fick barnen Malin och Peter tillsammans med exmaken Alf. Men relationen med barnen har satt sina spår på grund av skådespelarkarriären. När barnen var små storsatsade Marianne på att slå igenom.

– Teatern har ju sina tider som måste passas och barnen fick det som fanns emellan, har hon tidigare berättat.

Annons

I samma program går Marianne även tillbaka och undrar varför hon har blivit som hon blivit när det gäller just ensamheten och att stänga dörren helt.

– Jag kan använda ordet ensam. Om ensam får ha epitetet glad. Man undrar ibland varför jag blivit som jag blivit. Om det är rädsla.

Marianne Mörck kan inte vara runt människor – ärliga orden

– Jag släpper inte in någon, allting var alltid öppet förut. Det var mycket musik och sprit.

– Det var liksom bara korsdrag. ”Åh tack nu har jag stängt dörren”. Men det är något där som är fel. Att jag inte trivs att ha människor för nära, säger hon.

Marianne förklarar att hon genom åren alltid haft så mycket på gång, att det nu blivit som en belöning att få vara själv.

– När jag åker hem så har jag min egentid. Det låter så drastiskt men jag släpper inte in någon. Men det är något där som är fel, att jag inte trivs med att komma i kontakt med människor på för nära håll.

FOTO: UR

Annons