LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marianne Mörck: ”Jag måste börja döstäda”

18 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Marianne Mörck
För den folkkära skådespelerskan Marianne Mörck har åldern gjort sig påmind.
Nu berättar hon varför hon tänker börja dödstäda.
– Man vet ju inte hur länge man finns kvar, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”Brand logo
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”

Den hyllade skådespelerskan Marianne Mörck har en lång och framgångsrik karriär i ryggen när hon nu bestämt sig för att lägga skorna på hyllan 2025.

– Jag har sagt till mig själv att jag ska sluta jobba nästa år, för då blir jag 76, berättade hon när hon nyligen gästade Nyhetsmorgon.

Det sista året innan pensionen avslutas på topp med ett fullbokat schema. Men med pensionen i antågande och hennes stigande ålder har hon också bestämt sig för att underlätta för sina barn när hennes tid är kommen.

Marianne Mörck ska börja döstäda

I september fyller Marianne 75 år och den stora dagen ska firas med nära och kära. Efter sin födelsedag har hon lovat sina barn att börja trappa ned på uppdragen.

I takt med att hon blivit äldre har hon även börjat tänka på vad som kommer att lämnas kvar åt familjen, därför har hon bestämt sig för att börja döstäda så snart hon gått i pension.

Annons

– Jag måste börja döstäda för man vet ju inte hur länge man finns kvar, berättar hon för Land.

Hon har i tidigare intervjuer berättat om sin stora samling Kinderägg, närmare bestämt 36.000 men Marianne har en förkärlek för att samla på det mesta hon finner intressant.

– Jag är en riktigt samlare och har även sparat 10.000 vykort från före 1912.

Marianne Mörcks hälsoproblem

På ålderns höst kommer hälsobesvären som ett brev på posten. Få är förskonade mot ålderskrämpor och inte heller Marianne har kunnat undgå vissa åldersrelaterade sjukdomar.

– Jag har problem i en höft, ont i knän och leder. Det smärtar i vänster ben varenda steg jag tar. Då är det inte roligt att gå ut och promenera, berättade hon för Hälsoliv i en tidigare intervju.

Men hon har lyckats besegra ett besvär som hon lidit av större delen av sitt liv. Med rätt hjälp kunde hon avsluta sin behandling med blodtrycksmedicinen.

En arbetskamrat till Marianne hade varit på en hälsoklinik i Jämtland och Mörck bestämde sig för att åka dit för att få hjälp i tre veckor.

– Jag har ju gått på blodtrycksmedicin hela mitt liv nästan, för att jag har varit överviktig. Men där på kliniken så åkte blodtrycket ner efter de första tio dagarna. Jag rasade i vikt och nu har jag ingen blodtrycksmedicin längre, berättar hon för Expressen i en tidigare intervju.

FOTO: TT

Annons