LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marianne Mörck döstädar: ”Snart blir det jag som knoppar in!”

03 nov, 2023 
AvAlexandra Glahns
Hon har varit aktiv inom teater i över 50 år.
Nu döstädar hon, och är på en viktresa.
Men att träffa någon partner.. nja.. då får det vara en galen konstnär eller en lastbilschaufför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”Brand logo
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”

Hon fyllde nyss 74 år, allas vår Marianne Mörck, men det finns ingen tanke på att gå i pension så långt ögat kan nå. Hon älskar att spela teater och att få publikens kärlek. Kärleken till sig själv jobbar hon också med, hon har fått ett uppvaknande gällande hälsan senaste tiden.

– I dag kan jag tänka att jag levt ett egentligen hårt känsloliv. Jag har visserligen inte saknat något eller känt att jag offrat mig. Men i efterhand har jag kunnat se att det blev min sak att tröstäta. Att få äta gott blev som en ny kavaljer eller väninnorna jag inte har. Jag ville liksom ha en fest, för jag gick aldrig på fest, säger hon till Expressen.

Började döstäda inför sin 75-års dag: ”Börjat tänka på det här med att bli gammal”

Marianne la in sig på en viktklinik för att få hjälp. Och så har hon börjat döstäda inför sin 75-års dag.

Annons

– Jag har börjat tänka på det här med att bli gammal, och då måste du döstäda, säger jag till mig själv: ”Snart så är du tant. Men då kanske du ska leva så att du hinner städa lite i alla fall.” Jag har ju gått på blodtrycksmedicin hela mitt liv nästan, för att jag har varit överviktig. Men där på kliniken så åkte blodtrycket ner efter de första tio dagarna. Jag rasade i vikt och nu har jag ingen blodtrycksmedicin längre.

I dag väger skådespelaren mindre än vad hon gjort på 15 år. 103 kilo istället för de 111 kilo hon vägde tidigare. Och viktresan fortsätter. Döstädningen då…?

– Nej, det är ju för mycket grejer, va! På grund av min samling av 36 000 Kinderägg-figurer som är överallt.

Mörck om att träffa någon: ”En galen konstnär eller en lastbilschaufför”

Marianne lever i dag singelliv och hon trivs väldigt bra med att inte ha någon som säger åt henne vad hon ska göra när hon kommer hem. Frågan är om hon är rädd för att träffa någon.

Annons

– Ja, jag är rädd för att det kommer att leda till något måste. Då vill jag inte inleda något, för jag vill inte såra och gå ur. Samtidigt så tror jag att om jag skulle vilja flytta ihop, så kommer det finnas någon där ute som vill det. Det är bara att gå in på Blocket. Ja, kanske inte Blocket. Men jag vet att det finns någon där ute, och det ska vara en galen konstnär eller en lastbilschaufför. Ja, du vet, en trygg famn.

Oavsett ser framtiden ljus ut.

– Jo, jag ser framåt. Ältar inte. Blir inte chockad över saker som händer. Jag vet att alla människor dör, och snart kommer det bli jag som knoppar in. Men jag känner mig inte så gammal som jag är. Jag lever! Bara det är fantastiskt.

I höst ser vi Marianne på bioduken, som monsteragent i Nelly Rapp.

FOTO: Stefan Jerrevång/TT

Annons