LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marianne Mörck isolerar sig i sitt hem: ”Persiennerna är neddragna”

15 mar, 2024 
Marianne Mörck har levt som singel de senaste 20 åren.
Nu berättar hon varför hon älskar så mycket att vara själv.
– Nej, jag är ensamvarg och varit så i över 20 år, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Minns du SVT:s julvärdar?Brand logo
Minns du SVT:s julvärdar?

Marianne Mörck, 74, har en lång karriär bakom sig och nyligen meddelade hon att karriären nu är över för hennes del. Nästa år lägger hon nämligen av helt.

– Jag har sagt till mig själv att jag ska sluta jobba nästa år, för då blir jag 76, sa hon i Nyhetsmorgon.

Men fram tills dess är det mycket som ska hinna ske. Hon ska bland annat vara med i Seniorsurfarna, ett program där man lär sig mer om hur man ska sköta det digitala.

Marianne Mörck isolerar sig i hemmet

I Anders Hansens nya serie Din personlighet möter han just Marianne Mörck. Det är eftersom han är lite extra nyfiken på extroverta människor.

Marianne har levt själv de senaste 20 åren och det är något hon absolut inte vill förändra. Men Anders Hansen har svårt att få ihop det, han undrar helt enkelt hur Marianne kan vilja det – när hon annars är så himla extrovert.

Annons

– Nej. Nej, jag är ensamvarg och varit så i över 20 år. Persinennerna är neddragna och jag lever själv – inte ensam. Jag lever själv och jag kommer hem och det är ingen där, säger Marianne och tillägger glatt:

– Haha det är så skönt! Inget sådant där “har du tvättat min skjorta, har inte du köpt mjölk”, nej men “hallå, jag kom från tåget, hur ska jag hjälpa det”. Nej men jag orkar inte ha det så! Nej jag är själv.

Därför vill inte Marianne Mörck gifta sig

Marianne ses ju med andra ord som den där superextroverta människan men när hon kommer hem ska det vara tyst och lugnt.

– Jag är nog den som håller låda om det är fest och drar skämt och blir jag lite snurrig i huvudet så ska alla vara tysta. För nu ska jag berätta och så kommer jag inte på vad jag ska berätta, jag tycker det är så roligt allting, säger hon i programmet och fortsätter:

– Men detta fodrar ju en total isolering efteråt. Då måste jag vara helt själv.

Många av hennes vänner har reagerat på detta och tycker att hon borde gifta sig så att hon inte är själv. Men det tycker inte Marianne.

– Alla tycker att jag är så konstig, “ska du inte gifta dig? Ska du sitta där ensam?”. Ja, typ, och jag är lycklig med det!

FOTO: Stefan Jerrevång/TT

Annons