Maria Forsbloms överraskning i Nyhetsmorgon – 2 månader efter förlossningen

Programledaren Maria Forsblom lämnade TV4 och Nyhetsmorgon under våren för att föda barn. Då flaggade hon för att hon skulle vara bort länge. Men redan två månader efter förlossningen är Maria tillbaka i rutan.

TV4:s populära programledare och reporter Maria Forsblom, 31, försvann från Nyhetsmorgon i början av april 2017. Orsaken till avskedet var att hon väntade sitt andra barn. Sedan tidigare har hon sonen Milan tillsammans med sambon Emil Hägglöf, och att utöka familjen var så klart något Maria såg mycket fram emot.

– Det känns jättebra. Inte bara får jag en ny bebis, men jag får också möjligheten att ge vår lilla Milan ett syskon. Även om vi har gjort det en gång förut så känns det nästan större den här gången, för att vi är fler som får njuta av bebisen, berättade hon i en video som TV4 publicerade i samband med att hon gick på föräldraledighet.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Maria Forsblom avslöjade i samma video att hon inte hade några planer på att jobba under sin föräldraledighet.

– Det kommer nog inte att vara några problem att koppla från jobbhjärnan, utan det ska bli trevligt och mysigt att få se Nyhetsmorgon från soffan.

Den 1 maj, på självaste valborgsmässoafton föddes Maria Forsbloms son Matheo. Men löftet om att inte jobba har hon nu tvingats bryta, två månader efter förlossningen. För på måndagsmorgonen överraskade hon tittarna med at hoppa in som vikarie och agerade programledare i Nyhetsmorgon.

Orsaken till det hela är inte tillkännagivet, men gissningsvis är semestertider och Almedalsveckan två faktorer som gör att det är vikariebrist i TV4:s programledarestab. Under måndagens direktsända morgonprogram befann sig Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt i Almedagen och intervjuade Jonas Sjöstedt. Ett koncept de ska fortsätta med hela veckan från Gotland och träffa fler partiledare.

Tittarna verkar mer än nöjda med att Maria Forsblom är tillbaka i Nyhetsmorgon. På TV4:s sociala medier jublar tittarna över Marias comeback.

“Så roligt att äntligen få se rara o duktiga Maria”, skriver en person.

“Jaaaaa Maria stanna där!!!!”, jublar en annan.

“Våran älskade Maria!!!godmorgon!!!”, hälsar en tredje.

Maria Forsblom är programledare och reporter på TV4 Nyhetsmorgon.

TV4-profilen syns ofta i vimlet på galor och premiärer.

Maria Forsblom och kärleken Emil Hägglöf.

Programledaren Maria Forsblom på tv-priset Kristallen. 

LÄS OCKSÅ: Därför lämnar populära profilen Maria Forsblom TV4 Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: TV4-profilen lämnade studion – efter stora missen i direktsändning: ”Jag tror jag måste gå”

FOTO: TV4