hänt exklusivt

Maria Forsbloms stora lycka – så firar familjen jul: ”Ser fram emot”

Maria Forsblom

Maria Forsblom har mycket att stå i med Nyhetsmorgon. Men hur ser planerna ut för julen med familjen?
– Det blir roligare och roligare för varje år som barnen växer upp och tar del av traditioner, säger Maria Forsblom till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolin om pussbilden med Maria Forsblom
0:30

Efter reklamen: Anna Brolin om pussbilden med Maria Forsblom

(0:30)

Slå på ljud

Maria Forsblom är programledare Nyhetsmorgon, där har hon jobbat sedan år 2003. Men den senaste tiden har vi inte kunnat skymta Maria lika frekvent i tv-rutan. Anledningen till frånvaron har visat sig vara ett hemligt projekt – i andra jobbsammanhang.

Men när är hon tillbaka i Nyhetsmorgon och hur ser julen ut? I en intervju md Hänt berättar Maria nu om planerna och lyckan med familjen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Maria Forsbloms lycka – längtan till jul: ”Roligare och roligare för varje år”

När Hänt når Maria berättar TV4-profilen att hon ser fram emot en lugn jul.

– Vi hoppas att det blir just lugnt. Vi åker upp till Lycksele och jag hoppas det blir.. En liten osas där uppe där det blir väldigt mycket lugn och bara vara med den sidan av släkten. Garanterad eller förhoppningsvis en vit jul med mycket tid och lugn och ro. Vi är ändå där i fem dagar så då hinner man koppla av och ner. Så det gillar jag, säger Maria Forsblom.

Låter som ni har en jättefin jul framför er?

– Jag ser verkligen fram emot den. Det blir roligare och roligare för varje år som barnen växer upp och tar del av traditioner. Och att man matar de med sina egna känslor och upplevelser kring jul. Att de ska få fina minnen kring det också!

Har ni någon speciell jultradition?

– Ja men det har vi. Framförallt nu med julen i Lycksele, då har vi lilla julafton eftersom min gudson kommer upp från Skåne. Så då får vi fira med honom och då bakar vi alltid julgodiset tillsammans. Sen pepparkaks- och lussebullsbaket med min syster och barn.

Maria Forsblom och kärleken Emil Hägglöf.

Maria Forsblom och kärleken Emil Hägglöf.

Karin Törnblom/TT

”När vi firar Stockholmsjular går vi alltid på julspelet i kyrkan”

När Maria firar i Stockholm finns en annan speciell tradition, då går familjen till kyrkan på morgonen – precis som när Maria var liten.

– När vi firar Stockholmsjular går vi alltid på julspelet i kyrkan på morgonen, det är ingen självklarhet att man går i kyrkan idag. Vi gör inte det till vardags annars, men jag känner att kyrkan har så mycket med julen att göra av uppenbara skäl, säger Maria Forsblom och fortsätter:

– Så att den delen av julen vill jag ändå att de ska känna till, det gjorde alltid vi. Min morfar var präst och morbror var präst, det var en stor del av min uppväxt att få den starten på morgonen.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN