Maria Forsblom i tårar – starka orden om barnen: ”Kan inte...”

Maria Forsblom till vänster. En bild från programmet när mamman håller upp ”supersnöret”.

Maria och Steffo gästades av den cancerdrabbade tre-åringen Joakim och hans föräldrar. I slutet av besöket visade gästerna upp ett pärlsnöre som fick Maria att gråta. Nu berättar hon att det påminde henne om sina egna barn.

0:32

Efter reklamen: Maria Forsbloms fina hyllning till sin mamma

(0:32)

Slå på ljud

I det populära programmet Nyhetsmorgon diskuterar de välkända TV-profilerna aktuella ämnen och får besök av många gäster. En av programledarna är Maria Forsblom, 35, som varit en del av programmet i många år.

Hon började på TV4 som praktikant redan i nian och är nu programledare i Secret Song Sverige utöver jobbet på Nyhetsmorgon. Hon lever tillsammans med sin sambo Emil Hägglöf och deras barn Matheo och Milian.

Steffo och Marias miljontabbe i Nyhetsmorgon: ”Pinsamt”

Maria Forsblom bryter ihop efter händelsen i Nyhetsmorgon

Under plåstra för barncancer-dagen gästar föräldrarna Robin Norman och Nathalie Lindmark Bonnevier programmet. De har även med sig sin son Joakim Bonnevier, 3, som diagnostiserades med leukemi ett och ett halvt år tidigare. De berättar hur sonens cancerbesked skakade om deras liv i samma sekund och om behandlingarna sonen behövt genomföra.

Mot slutet av sitt besök tar mamman fram något som hon kallar för ”supersnöre”, som är ett pärlsnöre där varje pärla representerar en behandling, ett nålstick eller en sondslang som Joakim har gjort. Snöret är extremt långt och insikten av längden på snöret lämnar Maria Forsblom i tårar.

Efter det tar mamman även fram en tavla som lilla Joakim har målat som en present till de båda programledarna. När Maria då visar upp tavlan har hon synliga tårar längs med hennes kinder.

Kishti Tomita om sorgen efter hunden – så påverkar det vardagen

Se klippet här!

Maria Forsblom om tårarna i Live-TV

I en intervju med P4 Extra återberättar Maria om besöket av treårige Joakim och hans föräldrar, och kan har svårt att hålla tillbaka tårarna även då.

– I såna tillfällen kan det bli så att man inte kan vara den här är professionella journalisten längre utan man blir bara en människa, säger hon.

Hon förklarar att hennes roll som mamma påverkar hur hon reagerar i såna situationer och att det påminner henne om sina egna barn.

– Sen kan man ju inte låta bli att tänka på sina egna barn och hur man hade reagerat som mamma. Deras Joakim är ungefär som min yngsta, han är ju fyra år så tänker man hur man själv skulle hanterat de omänskliga situationer som de tvingats in i. Och så bara från en sekund till en annan när man får ett sånt cancerbesked. Så det är som du säger, när det kommer till barnen så berörs man något oerhört, säger Maria Forsblom.

SENASTE NYTT!