LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maria Forsblom flörtiga ord om TV4-kollegans make: ”Väldigt fin”

11 okt, 2023 
Linn Seipel
Maria Forsblom och Niklas Strömstedt
Nu avslöjar Nyhetsmorgon-programledaren Maria Forsblom att hon haft en riktig kändiscrush.
Och det är inte i vem som helst, utan TV4-kollegans make!
– Hon har en väldigt fin man, säger hon i en intervju med Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolin om pussbilden med Maria ForsblomBrand logo
Anna Brolin om pussbilden med Maria Forsblom

Programledaren och journalisten Maria Forsblom, 37, ser vi ofta på morgnarna i TV4:s Nyhetsmorgon, som sänds varje morgon under alla dagar i veckan. Där har hon jobbat i över 20 år, då hon började 2003 som studiovärdinna.

Även på det privata planet har Maria en långlivad relation. I 14 år har hon varit tillsammans med sambon Emil Hägglöf, 39, som hon har två barn med – sönerna Milian, 8, och Matheo, 5.

Men – Emil är inte den enda mannen som fångat Marias öga. Nu avslöjar hon i en intervju med Hänt att hon haft en riktig ”kändiscrush” på TV4-kollegans och tillika Nyhetsmorgon-programledarens make! Något varken kollegan eller maken fått veta...

Maria Forsblom var smygkär i Niklas Strömstedt

I ett Hänt-segment av den klassiska leken ”jag har aldrig”, frågar vi Nyhetsmorgon-profilerna Anders Pihlblad och Maria Forsblom en rad påståenden, vilka de får ta ställning till huruvida de gjort eller inte.

Annons

Att Maria svarar ”ja” på påståendet ”jag har aldrig haft en crush på en svensk kändis”, är väl särskilt inte häpnadsväckande i sig. Men det hon sa sedan fick oss alla att tappa hakan!

Maria Forsblom och Anders Pihlblad kör "jag har aldrig"
Maria Forsblom svarar ja på frågan om hon haft en kändiscrush. Anders Pihlblad svarar nej innan han inser att han ju är gift med en ganska känd person (Henrik Alsterdal)! Foto: Hänt.

– Det är lite roligt eftersom Jenny Strömstedt jobbar här och hon är gift med den personen som jag var lite smygkär i, säger Maria skrattandes men tillägger snabbt:

– Det här var dock en typ 10-årig Maria Forsblom.

”Förhoppningsvis reagerar Jenny med glädje”

Hon berättar sedan en anekdot från då hon som barn reste till Åre med sin familj, varpå hon under bilresan lyssnat på Niklas Strömstedts låtar hela vägen. För att sedan stöta på honom i skidliften.

– Helt plötsligt så kommer han förbi-susandes, och jag tror knappt att det jag ser är sant!

Annons

Maria fortsätter förklara hur hennes föräldrars kompisar, som bevittnat det hela, på något sätt lyckas få Niklas Strömstedt att säga hej till henne. Reaktionen blir en överlycklig liten Maria Forsblom.

– Jag svängde inte en sväng i den backen! Jag kommer raka vägen ner till familjen: ”Vet ni vad som hände!!!”

Än idag minns Maria händelsen med värme, och påpekar att det säger något om Niklas goda person. Ändå har hon inte berättat om smygförälskelsen för varken honom eller frugan och kollegan Jenny Strömstedt.

– Förhoppningsvis reagerar Jenny med glädje. Hon har en väldigt fin man, avslutar Maria med ett leende.

FOTO: TV4

Annons