Margaux Dietz uppsökte vård – fick höra att hon kan ha en tumör

Margaux Dietz

Margaux Dietz berättar i ett blogginlägg och på Youtube att hon upptäckt att hon har bröstmjölk kvar i brösten – trots att hon slutat amma för länge sedan.
Detta kan enligt hennes läkare tyda på en tumör.
– Alltså det är så sjukt, det är jättekonstigt, säger hon.
Pontus Gårdinger om relationen till Margaux Dietz
Slå på ljud

Margaux Dietz är influencer och youtuber och blev på riktigt känd efter att ha visat upp sin förlossning i en vlogg på Youtube. Tillsammans med exet Jacob Libermann har hon sonen Arnold som ofta dykt upp på hennes sociala medier och charmat många av följarna.

Nu är Margaux Dietz tillsammans och förlovad med Seán Canning. Men något som Margaux inte pratat om väljer hon nu att ta upp i sin senaste vlogg på Youtube. Under förra hösten upptäckte influencern nämligen att hon har bröstmjölk kvar i brösten, trots att det var flera år sedan hon slutade amma.

Margaux Dietzs oro över sin hälsa: ”Det är så sjukt”

Margaux berättar att hon har uppsökt läkare för att utesluta att det inte är en tumör i hjärnan det handlar om, eftersom det var så hon fick berättat för sig.

– Förra hösten upptäckte jag plötsligt att jag fortfarande har kvar lite bröstmjölk. Alltså det är så sjukt, det är jättekonstigt. Men jag blev såklart jätteorolig, man börjar ju googla och tänker ”vad är det för fel på mig”, säger hon och fortsätter:

– Det enda som kom upp var ”du kan ha fått en tumör i din hypofys”. Jag bara okej det ni säger på google är alltså att jag kanske har fått en tumör i min hjärna?

Hon förklarar vidare att hon bokade tid hos läkare för att kolla upp detta.

– Jag bokade en tid och kollade upp alla mina värden, tog massa blodprover och det visade sig att jag inte hade förhöjda värden. Men de har ingen aning om varför, vi vet fortfarande inte varför, det har fortfarande inte försvunnit.

Får stöd av sina följare – flera har varit med om samma sak

Margaux väljer dessutom att skriva om ämnet på sin blogg och hon har sedan vloggen publicerades fått mycket stöd av följare som varit med om samma sak.

Hon skriver: ”Det som hände förra året var att jag märkte helt plötsligt att jag hade bröstmjölk i brösten och det första en läkare sa till mig var att det kan vara en tumör i hjärnan”, skriver hon och fortsätter:

”Sedan dess har vi inte fått några svar på vad som är fel, jag har gått på många tester, men velat hålla det för mig själv. Men nu är videon uppe och jag fått så många meddelanden från er som har samma sak.”

Hänt har sökt Margaux Dietz för en kommentar utan gensvar.

FOTO: Malin Hoelstad/SvD/TT / Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN