Sanningen bakom Margaux Dietz namn – det heter hon egentligen

Margaux Dietz.

Margaux Dietz är en av Sveriges största bloggare och Youtube-profiler.
Efter ett uppdrag på Almedalsveckan 2022 avslöjas nu sanningen bakom Margauxs namn.
Läs allt här!
Margaux Dietz om sommarplanerna med sonen Arnold: ”Inte en…”
0:23

Efter reklamen: Margaux Dietz om sommarplanerna med sonen Arnold: ”Inte en…”

(0:23)

Slå på ljud

Influencern Margaux Dietz, 31, slog igenom som bloggare och Youtube-profil år 2014. Publiken växte sedan när hon, år 2018, belönades med priset Guldtuben efter att ha publicerat en video på hennes förlossning när sonen Arnold, 4, kom till världen.

Idag kan hon även titulera sig som både författare och programledare. En mångsysslare med andra ord!

Men visste du att det inte står Margaux Dietz i hennes pass? Nu avslöjar vi vad hon heter egentligen!

Margaux Dietz om vikten av ett politiskt samtal som riktar sig mot unga

Idag är Margaux mest aktuell med Youtube-serierna Moderna familjen och Partitempen.

Den förstnämnda serien driver hon tillsammans med ex-pojkvännen och sonens pappa Jacob Liebermann, 37. Den handlar om deras vardag som skilda men engagerade föräldrar till Arnold.

Den senare nämnda serien är en intervjuserie i studio där Margaux programleder ett samtal med Sveriges partiledare inför Riksdagsvalet 2022.

– Responsen har varit väldigt bra. Det var kul att det [Partitempen reds. anm.] efterfrågades igen, som inför förra valet när jag gjorde det. Jag tror att det är viktigt att det finns ett format [för unga reds. anm.], som är enkelt att förstå och som sedan kan bli en gateway och slussa folk vidare till att lära sig mer om politik. Det är viktigt att folk röstar och använder sin rösträtt, berättade Margaux för Hänt tidigare i våras.

Margaux Dietz och entreprenören Lilli Assefa fotades tillsammans på mingel under invigningen av Almedalsveckan 2022 i Visby.

Margaux Dietz och entreprenören Lilli Assefa fotades tillsammans på mingel under invigningen av Almedalsveckan 2022 i Visby.

FOTO: Marko Säävälä / TT

Sanningen bakom Margaux Dietz namn – det heter hon egentligen

Under första veckan i juli månad har Margaux, som influencer och politiskt engagerad, varit på plats på Gotland under Almedalsveckan.

Under tisdagen gästade hon ett panelsamtal med Meta [Tidigare Facebook reds. anm.] som handlade om hur influencers blir en del av den nya informationsmiljön på sociala medier. Samtalet handlade om möjligheterna med att nå en bred publik, samt utmaningar som kan uppstå och influencers ansvarsroll.

Repsresentanten för Meta och moderatorn för samtalet med Margaux taggade henne i ett inlägg på LinkedIn efter panelsamtalet.

Men det var inte namnet Margaux Dietz som taggades ...

Nej, Margauxs fulla namn är alltså Margaux Stéphanie Persson Dietz och på plattformen LinkedIn har programledaren båda efternamnen utskrivna.

Men vi känner henne ju som Margaux Dietz, och vi vågar även påstå att det klingar lite bättre med bara ett efternamn. Plus att det inte tar lika lång tid att skriva. Var det kanske därför hon slopade Pehrsson? Det vet vi inte!

Hänt har sökt Margaux för en kommentar utan framgång.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Mickan Palmqvist/DN/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN