Skarpa kritiken mot Ebba Busch – efter intervjun med Margaux Dietz

Skarpa kritiken mot Ebba Busch – efter intervjun med Margaux Dietz

Foto: TT, INSTAGRAM
I Margaux Dietz program ”Partitempen” intervjuades nyligen Ebba Busch (KD).
Men influencerns följare såg rött – efter att detaljen vänskapens lyfts.
”Det märks så tydligt att ni är nära vänner, tyvärr inte några neutrala intervjuer”, skriver en arg person i kommentarsfältet.
Margaux Dietz om programet Partitempen
0:29

Efter reklamen: Margaux Dietz om programet Partitempen

(0:29)

Slå på ljud

Att den kristdemokratiska partiledaren Ebba Busch, 35, och populära influencern Margaux Dietz, 31, har en bultande vänskap som varit svår att missa. På Margaux Dietz bröllop var Ebba Busch till och med vigselförrättare.

En upplevelse som partiledaren beskriver som lite läskigt.

– Jag är jättetaggad, men det är bland det läskigaste jag gjort. Så långt utanför min comfort zone, säger Ebba Busch när hon 2018 gjorde debut som vigselförrättare.

Ebba Busch och Margaux Dietz beryktade vänskap.

Foto: ORRE PONTUS/Aftonbladet

300 spritshots – och SÄPO-bil

Väninnorna verkar ha fattat stort tycke för varandra. Men likt många nya vänskaper kan det ibland bli en aning intensivt.

Under hösten 2020 avslöjades det hur partiledaren låtit SÄPO köra hem Margaux Dietz, efter en beryktat blöt födelsedagsfest. I sin egen podd avslöjade influencerns att hon köpt in hela 300 spritshots på en krog på Stureplan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gästerna? Utöver Viktor Frisk och ”åtta tjejer” så var även Ebba Busch inbjuden. Men efter en längre middag så var det dags att åka hem. Då ställde partiledarvännen Ebba Busch upp, vilket kan vara praktiskt.

– Då kände jag att: ”Nej, nu har jag kört tillräckligt här” och då fick Ebbas livvakter köra hem mig, berättade Margaux i podden.

– Det är aldrig fel att bli hemskjutsad av Säpo, svarade poddkollegan och brodern Theo Dietz.

SÄPO-affären orsakade stora rubriker i medierna och många av Ebba Buschs politiska motståndare angrep partiledaren. Men trots både kärlek och skandaler verkar väninnorna på god fot med varandra.

Väninnorna på Elle-galan 2020.

Foto: Karin Törnblom/TT

Ebba och Margaux i intervjusoffan: ”Usch”

Vilket gör situationen en aning prekär när Ebba Busch hamnar i Margaux Dietz intervjusoffa i influencerns youtube-program ”Partitempen”. Under valåret 2022 satsar Margaux Dietz på att intervjua Sveriges partiledare.

Och nu blev det dags för Ebba Busch att ställas till svars. Men vänskapen kanske lös igenom, för en hel del av Margaux Dietz följare noterade den glada tonen mellan de två partiledarna.

”Det märks så tydligt att ni är nära vänner, tyvärr inte några neutrala intervjuer”, skriver en person i programmets kommentarsfält.

En annan skrev: ”Jag tycker Ebba är otroligt vacker och snygg. Men jag har svårt att höra vissa grejer hon säger och vissa grejer hennes parti säger och står för”.

En tredje skrev bara rakt av: ”Usch, usch, usch”.

”Avspänd”

Men alla kommentarer var långt från negativa.

På Instagram skriver en person till Margaux Dietz:

”Du är riktigt duktig och avspänd i dina intervjuer! Till skillnad från politiska journalister i allmänhet-får du ut så mycket mer av dina intervjupersoner”.

LÄS OCKSÅ: Ebba Buschs pinsamma möte med ex-maken Niklas Thor: ”I full kostym”

LÄS OCKSÅ: Ebba Buschs ord om bröllopslyckan: ”Två människor möts”

Foto: TT, INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN