the island sverige

Marcus Schenkenberg hoppar av The island – detta hände: ”Trasig”

Marcus Schenkenberg

Marcus Schenkenberg lämnar The island efter enorma magsmärtorna. För Hänt berättar han nu om vad som hände efter att kamerona slocknat.
– Det kändes som att någon stack in en kniv i magen och vred om, säger han till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marcus Schenkenberg om romansryktet med kronprinsessan Victoria
0:34

Efter reklamen: Marcus Schenkenberg om romansryktet med kronprinsessan Victoria

(0:34)

Slå på ljud

Säsongsavslutningen av The Island får en tumult start. Marcus Schenkenberg, 54, syns ligga i grova smärtor. Det visar sig vara Marcus mage som något inte står rätt med och efter ett samtal är läkarteamet snabbt på plats.

– Jag tycker att det är jobbigt att se. Vi har kommit varandra så nära här också så när någon av oss mår så himla dåligt, det är klart att man blir orolig. Marcus har en nyfödd son där hemma som väntar på honom, säger deltagaren Emma Igelström, 43.

Marcus Schenkenberg om sitt mående – därför hoppar han av The island

Smärtorna som har förvärrats under flera dagars tid leder till att Marcus väljer att hoppa av äventyret och lämnar därav ön. I en intervju med Hänt berättar han mer om sitt mående och vad som hände efter att han färdats iväg med båten.

– Jag hamnade på sjukhuset, jag fick enorma magkramper. Det kändes som att någon stack in en kniv i magen och vred om. Det började på natten, jag låg där och det gjorde så otroligt ont, säger Marcus till Hänt och fortsätter:

– Det var lite läskigt för man hade ingen aning om var det var för problem. Jag fick smärtstillande men det visade sig vara helt fel smärtstillande. Jag hade magkatarr. Jag hamnade på sjukhuset och då var jag helt uttorkad hela jag och så hade tusentals bett över hela kroppen. Så alla mina lymfkörtlar var svullna för att jag hade infektion i kroppen och då magkatarr på det. Jag var väldigt trasig, jag mådde inte så bra.

Så mår Marcus Schenkenberg idag – efter sjukhus-tiden

Efter att ha fått medicin för magkatarren återhämtade sig Marcus snabbt. Men än idag är han i chock över upplevelsen på ön.

– Det var det galnaste jag har varit med om. Det var jäkligt tufft alltså, det tuffaste jag har gjort. Jag trodde det skulle vara tufft men de var värre än jag trodde. Det var som tortyr, säger Marcus och fortsätter:

– Jag blev chockad när jag kom tillbaka till hotellet och såg mig själv i spegeln, 18 kilo lättare. Det var bara ben, man såg revbenen och jag var så spinkig. Det var deprimerande att se sig själv så där. Benrangel och mådde inte så bra, men de gick bort. Jag förlorade ett kilo om dagen när jag var där men sen gick jag upp ett kilo om dagen när jag kom hem.

Även Dermot Clemenger, 50, tvingades avsluta sin medverkan mitt i säsongen efter att läkarteamet ansett att hans hälsa behövde kontrolleras på sjukhus.

FOTO: Discovery+/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN