De programleder Idrottsgalan 2023 – därför ersätts Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen Måns Zelmerlöw

Nästa år kommer Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg leda Idrottsgalan.
Kristin Kaspersen som har lett galan i 11 år berättar nu om avskedet.
Kristin Kaspersen om Tareq Taylor: ”Klockren”
0:44

Efter reklamen: Kristin Kaspersen om Tareq Taylor: ”Klockren”

(0:44)

Slå på ljud

I år var det elfte året i rad för Kristin Kaspersen som programledare för Idrottsgalan på SVT.

Galan blev lite annorlunda på grund av pandemin och restriktionerna som var. Normalt sett brukar ungefär 2000 personer vara på plats, men detta år var det endast 250 personer som var på plats i Annexet, vid Avicii Arena.

I vanlig ordning gjorde Kristin Kaspersen ett strålande jobb och årets gala bjöd på allt ifrån skratt, tårar och en hel del vackra hyllningstal.

Men hur ser det ut inför nästa år?

Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg leder Idrottsgalan

I ett nytt pressmeddelande från SVT kan kanalen nu bekräfta att det är artisten Måns Zelmerlöw och den forna alpinstjärnan Pernilla Wiberg som kommer programleda nästa gala och inte Kristin.

– Det ska bli så kul att vara programledare igen, dessutom för den, i mitt tycke, finaste galan vi har. Detta kan vara det närmsta jag kommer min dröm om att bli tennisproffs. Att dessutom få leda galan med Pernilla, en av våra absolut största, är verkligen en ynnest, säger Zelmerlöw i ett pressmeddelande.

Idrottsgalan har ägt rum i hela 22 år och Kristin har lett hälften av dem. I en ny story på Instagram berättar Kristin om känslorna kring att inte leda Idrottsgalan nästa år.

– Jag nådde ett speciellt mål att göra hälften av alla Idrottsgalor och jag kände därmed att jag faktiskt var klar med att leda Idrottsgalan. Jag tycker att det är viktigt att man utvecklas själv som person och som programledare, men också för programmet.

Kristin Kaspersen om att inte programleda Idrottsgalan

Kristin uttrycker även vad hon tycker om att Måns och Pernilla tar över stafettpinnen som programledare.

– Jag är så sjukt glad över att det är Måns och Pernilla som tar över stafettpinnen. Jag lämnar med trygg hand över den. Jag vill bara önska Idrottsgalan, Pernilla, Måns och alla på redaktionen all lycka. Och ett stort tack för äran att jag har fått leda Idrottsgalan i så många år. Jag är sjukt tacksam för det och väldigt stolt. Jag kommer att heja som tusan.

När Hänt når Haida Jamshidi, som är exekutiv producent för Idrottsgalan, berättar hon om Kristin och de nya programledarna.

– Kristin Kaspersen har med sin värme och karisma lett Idrottsgalan på ett imponerande och fantastiskt sätt. Inför 2023 tittade vi på ett nytt programledarpar och landade i Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg, säger Haida Jamshidi, exekutiv producent för Idrottsgalan, till Hänt.

FOTO:TT

FRÅN FÖRSTASIDAN