Måns Herngrens kärlekshyllning: Privilegium att jobba med sin bror

För tre år sedan var succéfilmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" årets julfilm. I år är det uppföljaren "Hundraettåringen som smet från notan och försvann" som har äran att visas på juldagen. Vi tog ett snack med bröderna Herngren.

I måndags hade uppföljaren till succéfilmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” galapremiär. Ännu en gång är det Felix Herngren, 49, som ligger bakom filmatiseringen av Allan Karlssons äventyrsfyllda liv, men den här gången har han även fått hjälp av sin storebror Måns Herngren, 51. Uppföljaren är ett år framåt i tiden och heter ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”.

Iwar Wiklander, Shima Niavarani, Robert Gustafsson, Felix Herngren, Måns Herngren Premiär "Hundraettåringen som smet från notan och försvann", Filmstaden Sergel, Stockholm, 2016-12-19 (c) Karin Törnblom / IBL

Här poserar de tre huvudrollerna och regissörerna tillsammans på röda mattan.

LÄS OCKSÅ: Skådespelerskan om hundraettåringens spott “Jag tycker att det är jättejobbigt”

Hänt var på galapremiären och pratade lite med bröderna Herngren om känslorna inför den stora premiärvisningen på vita duken.

– Det är lite nervöst då det är första gången vi visar filmen för folk, magkänslan säger att vi är i alla fall är väldigt nöjda själva med det vi har gjort, berättar Måns för Hänt.

Även Felix känner många positiva känslor inför filmvisningen och är glad att filmen äntligen är klar.

– Jag mår väldigt bra, en sån här dag! Jag är skitglad. Jag är lättad att den här långa resan når sitt slut här i dag. Det är väldigt härligt. Det känns bra, jag är asglad över detta.

Felix Herngren och Måns Herngren Galapremiären av Hundraettåringen som smet från notan och försvann på Biograf Filmstaden Sergel, Stockholm 16-12-19. Foto © Eero Hannukainen EEROBILD AB IBL

Bröderna Herngren har regisserat årets julfilm tillsammans.

Hänt passar på att fråga bröderna om hur det är att som syskon arbeta tillsammans och Måns beskriver kärleksfullt hur han ser på det:

– Det är ett privilegium att få jobba med sin bror. Jag är ju två år äldre än honom och vi började leka redan när han var 1-2 år gammal, att få fortsätta leka med sin brorsa hela livet är fantastiskt kul.

När vi sedan berättade för Felix vad hans storebror hade sagt höll han med honom.

– Det har han rätt i. Vi har ju tjafsat mycket i våra dagar och bråkat och sådär, men inte nu, säger Felix till Hänt innan han var tvungen att springa vidare.

Men innan vi gick därifrån gav Måns oss en uppmaningen om att gå och se filmen:

– På juldagen vet ni vad ni ska göra, säger han och skrattar.

LÄS OCKSÅ: Felix Herngren säljer drömhuset

Foto: IBL, Karin Törnblom

SENASTE NYTT!