Idol 2023 marknadsföring banner

Malou von Sivers kritik mot Anders Öfvergård i Greekazo-intervjun

21 okt, 2020 
Malou von Sivers.
Malou von Sivers fick förra året hård kritik efter intervjun med rapparen Greekazo.
Nu berättar hon i TV-fabriken med Fredrik Ralstrand att det var ett misstag att bjuda in Anders Öfvergård till tv-intervjun.
– Hade jag suttit själv och pratat om detta hade det blivit annorlunda, säger hon i avsnittet.
Annons
Anders Öfvergård avslöjar hälsoproblemen efter enorma viktraset: ”Fruktansvärt”
Anders Öfvergård avslöjar hälsoproblemen efter enorma viktraset: ”Fruktansvärt”

Förra året i december hade programledaren Malou von Sivers, 67, bjudit in rapparen Alexander ”Greekazo” Cielma Miliarakis, 19, i Malou efter tio. I programmet frågade programledaren bland annat om artistens låttexter som handlar om knark och våld.

Malou von Sivers och redaktionen hade också valt att bjuda in tv-profilen Anders Öfvergård, Arga snickaren, till samtalet. När han kom in i studion blev stämningen spänd och tv-snickaren anklagade rapparen för dubbelmoral.

Efter intervjun riktades stark kritik mot TV4 och mot Malou von Sivers och flera tyckte Greekazo behandlats på ett orättvist sätt.

Malou von Sivers ord om intervjun

Nu väljer Malou von Sivers att själv ge sin syn på den kritiserade intervjun när hon gästar TV- fabriken med Fredrik Ralstrand. TV4-profilen förklarar dels att hon är intresserad av rapparnas texter oh att hon har intervjuat flera rapartister genom åren. Men samtidigt erkänner hon att hennes intervju med Greekazo blev fel.

Annons

– Hade jag suttit själv och pratat om det så hade det här landat helt annorlunda. Men vi gjorde misstaget att bjuda in Anders Öfvergård, den ”Arga snickaren” som de flesta känner honom som. Han hade då ett program som gick på TV4 som var någon slags dokumentärserie, ”Anders och knarket”. Då skulle man ha gjort det separat, för jag ville mer fråga honom (Anders) om vad han hade sett och vad han hade gjort, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Istället kom han in och gav sig ganska ordentligt på den här unge 17-årige killen. Det blev i tv två mot en, och jag kunde inte i direktsändning hantera det och jag kan heller inte skylla på en gäst som jag har bjudit in, nämligen Anders Öfvergård. Jag tyckte att det blev jättefel, jag tyckte att han gjorde fel och det blev inte bra helt enkelt.

Anders Öfvergårds svar

Anders Öfvergård i sin tur menar dock att Malou von Sivers och redaktionen gjorde ett aktivt val som bjöd in honom eftersom han var aktuell med sitt program, något han berättar för Aftonbladet. Han menar också att hon som programledare borde ha agerat mer aktivt i intervjun.

Annons

– Jag var ju en gäst precis som Greekazo, det tycker jag att hon måste stå för och inte skjuta över ansvaret på någon annan, säger han till tidningen.

Efter den uppmärksammade intervjun har Malou von Sivers tyckt att det varit svårt att bemöta kritiken och hon blev också mordhotad. Polisen spårade upp fyra personer och de dömdes senare i rätten. Programledaren berättar att en av gärningsmännen bad henne om ursäkt i rättssalen

– Jag uppskattade det väldigt mycket. Han tänkte sig inte för, och det gör man kanske inte när man är ung och sitter framför en dator, säger hon i TV-fabriken.

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT/Youtube

Annons