Idol 2023 marknadsföring banner

TV4-tittarnas kritik efter inslaget i Malou efter top

08 dec, 2019 
Kritikstorm mot Malou efter tio
En intervju med rapparen Greekazo i Malou efter tio har lett till starka reaktioner i sociala medier.
Nu väljer TV4 att besvara tittarnas kritik.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

I fredagens avsnitt av Malou efter tio, som leds av TV4-profilen Malou von Sivers, 66, visades ett inslag med den unga rapparen Greekazo, som har gjort kometkarriär med sina texter, som stundtals refererar till kriminalitet och droghandel. Även Anders Öfvergård, 51, som just nu är aktuell med serien Anders och knarket, var på plats i studion för att ge sin syn på musik om narkotika.

Inslaget inleds med att programledaren visar ett klipp från en av Greekazos musikvideor. Hon frågar sedan artisten vad som inspirerar honom när han skriver sina låttexter.

– Jag inspireras av omgivningen, hur det är i förorterna just nu. Det är mycket våld, det är mycket som inte är bra. Och det finns också bra saker, svarar rapparen.

Malou von Sivers ord till rapparen Greekazos

Malou von Sivers läser sedan upp en textrad från en av Greekazos låtar. Denna handlar om just narkotika, vilket får programledaren att reagera starkt.

Annons

– Det är väldigt mycket kring våld och knark i dina texter. Man kan få en känsla av att du romantiserar den här, att leva i det här ”fett” och ”coolt” med kokain och sådana saker.

Greekazos försvarar sig med att han skriver om det som är vardag för många människor i förorten. Anders Öfvergård gör sedan entré i programmet och ställer artisten mot väggen.

– Jag känner att det är otroligt intressant att träffa dig. Jag känner att jag nästan vill sträcka ut en hand och fråga om vi ska försöka ta bort den här gangster-trenden för våra unga, säger Anders Öfvergård bland annat.

TV4:s svar efter kritiken mot inslaget i Malou efter tio

På programmets Facebook-sida har TV4 lagt upp inslaget från Malou efter tio. I kommentarsfältet är det tydligt att många tittare har reagerat starkt på hur Anders Öfvergård och Malou von Sivers behandlar den unga artisten i Malou efter tio.

”Cred till Greekazo som skötte detta proffsigt trots bristande och nedlåtande intervju, som egentligen gick ut på att läxa upp och inte ens försöka höra vad han hade att säga”, skriver en person.

Annons

”Fick så fruktansvärt ont i magen när jag såg den otroligt nedlåtande intervjun. Hur kan ni bjuda in en ung människa som gör det han tycker allra bäst om och som han är stolt över och sen såga hans arbete fullständigt genom att ifrågasätta både honom, hans texter och miljön han vuxit upp i och som han skildrar”, skriver en annan.

Nu väljer TV4 att besvara tittarnas kritik i kommentarsfältet.

”Ser att ni är många som har synpunkter på dagens intervju med Greekazo. Vill bara tacka för er feedbacken meddela er att jag tagit vidare era synpunkter till redaktionen”, skriver kanalen.

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT, TV4

Annons