malou von sivers

Malou von Sivers avslöjar bluffen i Nyhetsmorgon – sanningen bakom

MALOU VON SIVERS

Malou von Sivers har lagt ner det omtyckta programmet Malou efter tio och gör istället comeback i Nyhetsmorgon. Men nu avslöjas bluffen.
– Gästspel ska jag kanske säga, förklarar Malou i podden Nemo möter en vän.
Malou von Sivers vädjan till TV4 – känslorna efter avhoppet
0:32

Efter reklamen: Malou von Sivers vädjan till TV4 – känslorna efter avhoppet

(0:32)

Slå på ljud

Malou von Sivers, 69, är en legend på Nyhetsmorgon eftersom hon varit med ända sedan starten. När Nyhetsmorgon drog igång för 30 år sedan hette det däremot Gomorron och sedan dess har det förändrats en hel del.

För några år sedan började man sända även på helger och så sent som för bara några veckor sedan gjordes den senaste förändringen: nämligen att utöka sändningarna på vardagar fram tills klockan 12:00 på dagarna.

I samband med Nyhetsmorgons förlängda sändningstider så försvann också Malou von Sivers program Malou efter tio.

– Jag har fått så otroligt många mail från tittare som inte förstår varför programmet lades ner och många som saknar det, säger Malou i podden Nemo möter en vän.

Löne-konflikten med Bengt Magnusson

Men nu är Malou alltså tillbaka där allt började, nämligen på Nyhetsmorgon. När morgonshowen drog igång sände hon tillsammans med Bengt Magnusson, 71. Idag har programledarduon en strålande relation men där och då fanns det faktiskt en sak som Malou fann irriterande.

– Jag tyckte det var otroligt jobbigt. Han hade mycket mer i lön än vad jag hade. Vi gjorde exakt samma sak. Det var inte pengarna, det var bara kränkande. Jag var förbannad, kunde inte sova. En chef sa att Bengt hade mycket bättre marknadsvärde. Det gjorde inte saken bättre, har Malou tidigare berättat i podden Tv-fabriken.

Bengt och Malou återförenades senare, när Nyhetsmorgon fyllde 25 år och det råder inga tvivel om att det var ett kärt återseende.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Bluffen om Malou von Sivers i Nyhetsmorgon

Men nu är det alltså tillbaka till Nyhetsmorgon som gäller för Malous del och i helgen gjorde hon sin premiär – något som verkade uppskattas av tittarna.

Välkommen, härligt att se dig igen!” skrev en tittare.

Så kul Malou! Du passar ju perfekt i Nyhetsmorgon!”, skrev en annan.

Äntligen! Kommer längta efter söndagsmornar med Nyhetsmorgon. Du är bäst!

Men nu avslöjas bluffen. Det är nämligen bara tre avsnitt som hon ska vara programledare för.

– Jag ska också göra Nyhetsmorgon söndag. Comeback skriver de. Gästspel ska jag kanske säga. Men jag ska göra tre Nyhetsmorgon under hösten och det är jättekul, säger Malou i podden Nemo möter en vän.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN