LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner Malin Olsson från Sommarlov 2021 – SVT:s svar

24 maj, 2021 
Mimmi Fouchenette
Malin Olsson i Sommarlov
Snart drar barnens sommarprogram igång – nämligen Sommarlov på SVT.
I år saknas däremot den folkkära programledaren Malin Olsson.
Läs om varför hon inte är med i årets säsong här.
Annons
Visste du det här om Elin Härkönen?Brand logo
Visste du det här om Elin Härkönen?

Malin Olsson, 39, är en folkkär programledare på SVT. Hon har synts till i flera program genom åren, men det hon är mest känd för är barnprogrammet Sommarlov.

SVT:s tv-program Sommarlov är barnprogrammet som sänds hela sommaren när barnen är lediga från skolan. Varje år har tv-programmet ett tema och i år är det rörelse som står på tapeten.

– Vi har märkt att de senaste årens teman om miljö, demokrati och vänskap skapade stort engagemang bland Sveriges barn. Vi hoppas att årets rörelsetema ska inspirera alla barn till att röra på sig i sommar, säger Anna-Maria Nildén som är projektledare för Sommarlov, om årets tema.

Sommarlov 2020 – Malin Olsson var bara med halva säsongen

Du kanske kommer ihåg att Malin Olsson försvann från Sommarlov förra året med, fast efter det fjortonde avsnittet. Malin skulle nämligen spela in ett nytt program den sommaren, barnprogrammet Fixaräventyret.

– Nu i sommar så ska jag spela in ett helt nytt program som heter Fixaräventyret. Jag kommer spela in det tillsammans med Dante och Amanda, sa Malin i ett avsnitt av Sommarlov då.

Annons

SVT avslöjar varför Malin inte ska vara programledare för Sommarlov

I årets upplaga av Sommarlov kommer vi att få hänga med programledarna Alex Hermansson, Angelika Prick, Dante Zia, Ida On och Markus Granseth. Dante Zia är den enda nya programledaren och i ett pressmeddelande från SVT berättar han hur det känns.

– Att vara programledare i Sommarlov har alltid varit en stor dröm för mig! Det känns hur roligt som helst samtidigt som det känns overkligt! För mig innebär Sommarlov så mycket glädje, skratt och gemenskap. Jag kan knappt vänta på att Sommarlov ska börja, säger Dante Zia.

Sommarlov 2021: Dante Zia, Ida On, Olof Wretling, Alex Hermansson, Markus Granseth och Angelika Prick.

Malin Olsson kommer dessvärre inte leda årets program. Nu avslöjar SVT varför hon försvinner från tv-rutan.

– Malin Olsson är föräldraledig så därför är hon inte programledare i år, säger Pernilla Ståhl kommunikationsansvarig för Sommarlov på SVT.

Annons

Malin har nyss fått sitt andra barn och ska därför vara föräldraledig under sommaren 2021. I ett meddelande till Hänt berättar hon om känslorna inför detta.

”I år är det jag som sitter bänkad framför tv:n och inte i den! Men visst kommer jag sakna det lite Sommarlov är magiskt!”, skriver hon.

Vi hoppas på att få se Malin till nästa års säsong av Sommarlov!

Sommarlov drar igång den 12 juni 2021 och kommer pågå fram till mitten av augusti på SVT.

FOTO: Mattias Ankrah/SVT/TT

Annons