Malin Gramer hyllas – för sina förbjudna känslor

Malin Gramer hyllas – för sina förbjudna känslor

Malin Gramer har tidigare bloggat om att hon först blev besviken när hon fick veta att hon skulle få en till son. I "Ebbas gravidpodd" berättar hon mer om orsaken till att hon först blev så besviken

Paradise hotel”-programledaren Malin Gramer, 38, blev mamma  lördagen den 11 mars klockan 16.17.  Tillsammans med kärleken Carl Falk, 36, fick hon sonen Leo, idag 2 månader. Men i oktober skrev Malin i sin blogg om hur besviken hon var efter att ha varit på ultraljudet och fått reda på att hon väntade en pojke:

– Missförstå mig inte nu – jag är fullt medveten om hur bortskämd och galen jag låter. Jag skulle såklart inte ens byta ut min son mot 10 döttrar… Men igår grät jag en skvätt över min ”förlorade” dotter (GRAVIDHORMONERNA STORMADE).

Nu berättar Malin mer om orsaken till att hon först blev så besviken över barnets kön i “Ebbas gravidpodd“. Bland annat beror det på att hon från ett tidigare förhållande redan har sonen Charlie, 7, och faktum är att hon faktiskt redan då egentligen hoppades få en dotter:

– När jag var gravid med min första, min son som idag är sju, valde vi att inte kolla. Jag tyckte det var en tjusning då med hela graviditeten att gå och längta, undra. Varken jag eller min sambo var så intresserade av ta reda på vad det var för kön. Alla, exakt alla sa att det var en typisk killmage, men jag trodde ändå att det kanske kunde vara en tjej. Sen kom han då ut och på ett sätt var det lite förvånande. Mitt första ord var pung. “Varför har min dotter en pung?”

Programledaren förklarar att hon innerst inne visste att hon skulle få en son, men att hon vuxit upp med sin mamma och inte riktigt kunde relatera till hur det skulle vara att ha en kille. Hon fortsätter:

– Nu när jag och min nya sambo skulle ha barn hade jag nån liten tanke om att den här gången blir det en tjej. Äntligen får jag köpa små gulliga kläder, små tyllkjolar och gullegull. Det vet inte jag om det har med nmin uppväxt att göra. Jag önskade mig alltid rosa tyllkjolar, dräkter till gymnastiken med volang och rosa, men jag fick en blå utan volang. Jag ärvde mycket bruna manchesterkläder och det var aldrig något som gick åt rosa eller tjejhållet. Jag vet inte om det kanske är därifrån jag är lite skadad.

Malin Gramer med sambon Carl Falk, egna sonen Charlie, Carls dotter Emma samt lille Leo.

Så berättar hon om själva ultraljudet:

– Jag har alltid tänkt att jag ska bli mormor. Jag var så pepp inför det här ultraljudet och tänkte att min kille har en dotter sen innan. Han vet hur man gör tjejer. Återigen. Man blir lite skev i huvudet när man är gravid.

Programledaren beskriver känslostormen då hon fick beskedet av barnmorskan:

– När hon swipade runt den här grejen på magen var jag så här: “Såg inte jag en liten pung där eller vad var det jag såg?” Och så sa hon “Ja! Men det är en liten kille!”

Malin berättar hur frustrerad hon var med alla hormoner som hoppade samtidigt som hon såg hur sambon Carl sken upp och blev jätteglad:

– Jag blev lite ledsen och fick bita mig i läppen. Jag tänkte det här är mitt sista barn. Det blir inga fler barn. Jag är ändå 38, vet att jag kräks i minst tio veckor varje gång jag är gravid, är helt handikappad och kan inte göra nånting, ligger på sjukhus och får dropp, är helt utslagen. Vill jag utsätta min familj för det en gång till? Lite så kändes det, att det här är sista chansen.

Självfallet är Malin överlycklig att ha blivit mamma till Leo fast han inte är flicka.

Då hon skrev om sina känslor i bloggen i oktober hade Malin väntat sig att få mer kritik av sina följare, men det var bara en person som svarade att hon var bortskämd och borde vara glad över att få ett friskt barn. Nästan alla förstod henne, skrev att de också hade tre söner och förstod hur hon kände eller tvärtom att de alltid hade önskat sig en son, men bara fått flickor. De hade också haft föreställningar om vad de skulle få som inte stämde, men i många fall kanske de inte hade vågat prata om det. Därför hyllade de Malin för hennes blogginlägg:

– Det var jättemånga som sa. “Gud. Jag är så glad att du skriver det här. Det är väldigt tabu, men jag kände exakt likadant och du ska absolut inte skämmas. Man får önska sig någonting och självklart är man lika lycklig lika glad för att man ens kan bli gravid.”

LÄS OCKSÅ: Malin Gramer ber om ursäkt: ”Folk kommer hata mig”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN