LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malin Berghagens uppmaning till följarna efter Lasse Berghagens hälsokamp

02 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Lasse Berghagen, Malin Berghagen
Lasse Berghagen har varit inlagd på sjukhus i två veckor och nyligen gav dottern Malin Berghagen en uppdatering om hans tillstånd.
Bara dagar senare uppmanar hon sina följare att skicka kärleksfulla hälsningar till sin pappa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Josef Fares om kuppen mot sin bror – nu svarar Fares FaresBrand logo
Josef Fares om kuppen mot sin bror – nu svarar Fares Fares

Den folkkära artisten Lasse Berghagen, 78, har varit inlagd på sjukhus i närmare två veckor till följd av bröstsmärtor. Nyligen kunde Expressen rapportera om artistens hälsotillstånd och så sent som i söndags kom beskedet att han opererats för kärlkramp.

– Jag har fått någon bakterie i kroppen som har satt sig på luftrören som är tungt, säger Lasse till tidningen och fortsätter:

– Det känns okej. Jag är liksom introvert nu. Med förkylningen är jag inte utåtriktad riktigt. Det är bara jobbigt.

Lasse medicineras för infektionen i kroppen och berättar för Expressen att han trots omständigheterna mår bra och att han inte har någon feber, men att infektionen måste avlägsna sig innan han kan bege sig hemåt.

Annons

Malin Berghagens ord om Lasses hälsotillstånd

I intervjun berättade han att får mycket besök av sina nära och kära. En av de som flitigt besöker artisten är dottern Malin Berghagen. Häromdagen uppdaterade hon sina följare om pappans hälsotillstånd.

”När vi besöker honom möts vi av en ny lite krokigare allsångsledare men som har hoppet högt. Han ger sig inte i första taget och eftersom hans långa kropp knappt får plats i sjukhusets sängar är han fast besluten att komma hem så snart det är möjligt. Det ger ju oss hopp. Så viktigt att kroppen känner pappas stöd i hans vilja att bli frisk.”, skrev Malin i ett inlägg på bloggen under torsdagen.

Dagen därpå publicerade hon en bild på sin far på Instagram där hon uppmanade sina följare att gå in på bloggen, där hon återigen delar med sig av en uppdatering om Lasses mående.

”Pappa är stark och envis men behöver era styrkekramar. Framför allt nu för den där förbaskade bakterien inte vill ge sig och nu har han fått hosta som låter riktigt illa. Vilket kan vara nog så skrämmande. Han har ju omslutit oss alla med sin musik och vackra ord om kärlek så länge. Nu behöver han er kärlek”, skriver hon och fortsätter:

Annons

”Skicka ljus så bakterierna ger vika och försvinner ur hans så långa kropp och framför allt hjärta. Och vill du skriva något här till pappa så läser jag upp det för honom när jag träffar honom imorgon.”

Följarnas stöd till Lasse Berghagen under tuffa tiden

Att Lasse är en folkkär artist och har berikat svenska folket med sin musik under flera decennier råder det ingen tvekan om. Nu tar Malins följare tillfället i akt och skickar varma hälsningar till Lasse och dela med sig av minnen de har med hans musik. Efter bara 15 timmar hade inlägget på Malins blogg fått över 200 kommentarer.

”Skickar massor av krya på dig-kramar till Lasse! Finaste Malin. Så fint du tänker! Skickar ljus och styrka i obegränsad mängd till er alla! Ta hand om er”, skriver en.

Annons

”På varje fest kommer din låt fram, och vi sjunger eller rättare sagt brölar 'han tog av sin kavaj...' Du är en kämpe Lasse och du ger så mycket värme!!!”, hälsar en annan.

”Krya på dig Lasse. Blir alltid så glad när jag ser och hör dig prata och sjunga på TV. En varm teddybjörn som utstrålar så mycket kärlek. All kärlek till dig”, kommenterar en tredje.

”Kära Lasse. Vill skicka massa varma kryakramar till dig. Vi är många som tänker och hejar på dig nu när du kämpar med sjukdom. Hoppas att det vänder för dig snart. Krya krya Lasse!”, skriver en fjärde.

Även under bilden på Instagram passar följarna på att skicka krya på dig-hälsningar och delar med sig av minnen med Lasses ikoniska låtar.

FOTO: Instagram, SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

Annons