LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagens ord om Lasse Berghagens sjukdom

01 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Malin Berghagen, Lasse Berghagen
Lasse Berghagen lades nyligen in på sjukhus på grund av bröstsmärtor och har varit kvar i ungefär två veckor.
Nu berättar dottern Malin Berghagen om pappans tillstånd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"Brand logo
Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"

Den folkkära artisten Lasse Berghagen, 78, berättade tidigare i somras att han har haft problem med hjärtat. Och i slutet på augusti kunde Aftonbladet rapportera om att han återigen var inlagd på sjukhus.

– Jag är lite krasslig just nu och jag åkte in på sjukan för någon vecka sedan eftersom jag fick ont i bröstet. Men det var ingen hjärtinfarkt, det var kranskärlen i hjärtat som var störda. Men nu har de tagit hand om mig här och det har gått bra, sa han till Aftonbladet då.

Lasse Berghagen kvar på sjukhus

Nu kan Expressen rapportera om artistens hälsotillstånd och så sent som i söndags kom beskedet att han opererats för kärlkramp.

– Jag har fått någon bakterie i kroppen som har satt sig på luftrören som är tungt, säger Lasse till tidningen och fortsätter:

Annons

– Det känns okej. Jag är liksom introvert nu. Med förkylningen är jag inte utåtriktad riktigt. Det är bara jobbigt.

Lasse får medicin som hjälper men trots det är det ovisst om hur länge han kommer tvingas vara kvar på sjukhuset.

– Det är en infektion och då går det inte att sia om någonting så då får man avvakta och se, berättar han.

Läkarna är trots allt optimistiska och menar att infektionen först och främst måste försvinna från hans kropp innan han kan bege sig hemåt. Han berättar att han inte har någon feber eller mår dåligt på det sättet, men tills dess att infektionen försvinner får Lasse penicillin och andra mediciner.

Malin Berghagen bryter tystnaden om pappans tillstånd

I skrivande stund har artisten legat på sjukhus i dryga två veckor. Till Expressen kan han dock berätta att han får mycket besök av sina nära och kära.

Annons

Lasses dotter Malin Berghagen uppdaterade under torsdagen sina följare på bloggen om pappans hälsotillstånd.

”Den inopererade klaffen som nu funnits i hans 78 åriga kropp började glappa och på det fick han bakterier på klaffen. Penicillin sattes in och nu har han varit på sjukhuset i snart två veckor och det blir liksom inte bättre. Kroppen svarar bra men klaffen vill liksom inte hjälpa till.”, skriver hon och fortsätter:

”När vi besöker honom möts vi av en ny lite krokigare allsångsledare men som har hoppet högt. Han ger sig inte i första taget och eftersom hans långa kropp knappt får plats i sjukhusets sängar är han fast besluten att komma hem så snart det är möjligt. Det ger ju oss hopp. Så viktigt att kroppen känner pappas stöd i hans vilja att bli frisk.”

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, Jonas Eng/TT/Expressen

Annons