LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagens bottenlösa sorg på fars dag: ”Då kom tårarna”

12 nov, 2023 
Linn Seipel
MALIN BERGHAGEN, LASSE BERGHAGEN
Det är snart en månad sedan folkkära Lasse Berghagen somnade in efter en tids sjukdom.
En dag som fars dag gör sorgen och saknaden extra stor, förklarar dottern Malin Berghagen i ett hjärtskärande inlägg på sin blogg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så minns vi Lasse Berghagen – 1945-2023Brand logo
Så minns vi Lasse Berghagen – 1945-2023

Det har gått nästan en månad sedan vår allas Lasse Berghagen somnade in, 78 år gammal. En stjärna vars bortgång berört stor del av det svenska folket, och såklart skakat om tillvaron för hans familj och de närmast anhöriga.

När dödsfallet inträffade meddelade familjen beskedet gemensamt i ett mejl till nyhetsbyrån TT:

”Lars Berghagen, vår Larsan, har idag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev de.

Dottern Malin Berghagen bloggar på MåBra och är aktiv på sociala medier, där hon uppdaterar följarna genom alla aspekter av livet. Högt och lågt, som hon själv skriver.

”Konstig känsla att vara föräldralös… men ändå känna sig så ”rik” eftersom de var så älskade. Livet hörni… Antar att vi alla på ngt sätt varit där… High and low. Tack för att ni finns för oss och förstår. Kram Malin.”, skrev hon i ett inlägg.

Annons

Malin Berghagen om saknaden på fars dag: ”Jag fullkomligt rämnade”

Nu möts hon, eller familjen, av nästa tuffa anhalt i sorgbearbetningen. Alla ”första gången utan”-situationer. På bloggen skriver hon:

”Så kom då en av alla de dagar vi behöver gå igenom under ett år då allt är en första gång utan dig. Och smärtsamt nog började det med farsdag pappa. Vi har talat med varandra nästan varje farsdag i 57 år. Förutom då jag var väldigt liten eller någon av oss var svår att nå. Men oavsett vilket nådde vi varandra tillslut.”

Hon fortsätter:

”Jag har varit väl medveten om det hela veckan som varit men känt att jag ändå var lugn inför det men igår kväll kom tårarna och jag fullkomligt rämnade”

Hjärtskärande sorgen efter pappa Lasse Berghagen: ”Allt är så konstigt”

Malin avslöjar hur hon aktivt undviker sociala medier idag, då bilder på andras pappor gör för ont att se. Sedan sätter hon fingret på den hopplösa sorg som många som förlorat sina föräldrar nog känner igen sig i.

Annons

”Pappa, det är en konstig känsla att inte vara någons barn längre utan bara vara någons förälder. Vem ska jag be om hjälp nu när jag är i undran? Vem ska ja be om råd som ett barn vänder sig till en förälder oavsett hur gammal vi än är?”

”[...] Allt är så konstigt… och nu väntar ett helt första år utan dig. [...] Så… ja… grattis på fars dag då. Vart du än är... Älskar dig. Malin”

FOTO: TV4

Annons