LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagen ryter ifrån efter händelsen i Robinson: ”Dubbelmoral”

26 maj, 2023 
MALIN BERGHAGEN, ROBINSON 2023
Årets säsong av Robinson engagerar stora delar av svenska folket, i vanlig ordning.
Nu ger Malin Berghagen sin syn på dramat som utspelat sig i veckan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-finalisten om första mötet med deltagaren – sjuka händelsen: ”Kopiöst dålig”Brand logo
Robinson-finalisten om första mötet med deltagaren – sjuka händelsen: ”Kopiöst dålig”

Den här veckan har det varit en hel del uppståndelse kring två av årets Robinson-deltagare. Nämligen Pernilla Block, 51, och Amanda Eliasson, 28.

Det var i onsdagens avsnitt som Pernilla ville ta upp saker med Amanda. Hon hävdade att Amanda lägger sig i samtalen för ofta och pratar för mycket om sig själv. Enligt Amanda hade det aldrig varit hennes mening att försöka gå in och alltid vara i centrum.

– Jag är bara nyfiken, sa Amanda i programmet.

Amanda och Pernilla om situationen i Robinson

”Tyvärr har ju TV4 klippt det så att det ser ut som att det är intriger och mobbing hela tiden, vilket det inte var. Men det blir väl bra tv av det och folk har någon att irritera sig på. Jag säger det igen, jag har aldrig mobbat någon eller ljugit för någon. Folk väljer att se det de vill se och gör en sanning av det.”, skrev Pernilla i ett meddelande till Hänt.

Annons

Även Amanda uttalade sig om situationen.

”Jag ser det som härskarteknik, hon ser inte längre än hennes näsa räcker och stampar nu i klaveret Där och då, jag va ledsen i det men stark. Visste att hon hade fel, men argumenterade inte för det. För jag vill minnas att man ska inte argumentera med endel människor, det gör ingen nytta..”, skrev Amanda till Hänt.

Malin Berghagen om Robinson-Pernilla: ”Dubbelmoral”

Att Robinson engagerar tittarna är ingen hemlighet och varje dag förs diskussioner om avsnitten på TV4:s sociala medier. Nu visar det sig att även den folkkära författaren och tv-profilen Malin Berghagen är ett troget fan.

”På kvällen låg jag och tittade på Robinson på datorn. Sååååå spännande nu!!!”, skriver Malin på sin blogg.

Annons

Dock är hon skeptisk till Pernilla och Malin är helt och hållet på Amandas sida i det här fallet.

”Och Amanda och Elin är kvar och det kändes gott. Höll verkligen med samtalet Elin och Amanda hade om mobbingen som ändå sker mot Amanda. Lite ”En kvinna ska vinna i år men inte hon” eller ”Inga gränsländare får vara kvar men Dennis och Oskar får det.” Det visar på sådan dubbelmoral och väldigt mycket ”Vi kvinnor eller dom där” och en härskarteknik som vi alla egentligen försöker komma bort ifrån.”, skriver Malin och fortsätter:

”Så patriarkat the old school trams. Låt bästa man eller kvinna vinna bara. Punkt slut. Eller ännu bättre låt bästa Robinson aktör oavsett utseende eller kön vinna. Just nu vill jag att Elin ska vinna. Hon har hållit sig kvar sedan hon först åkte ut. Och verkar vara en väldigt bra människa.”

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, TV4

Annons