LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Malin Berghagen om läkarens ord om Lasse Berghagen

11 sep, 2023 
Frida Eklöf
Malin Berghagen, Lasse Berghagen
Lasse Berghagen har genomgått en stor hjärtoperation.
Sedan dess har han legat nedsövd i snart en vecka på grund av komplikationer.
Nu berättar dottern Malin Berghagen om läkarens ord till henne.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"Brand logo
Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"

Den folkkära artisten Lasse Berghagen, 78, har kämpat med sin hälsa under sommaren och har tvingats ställa in flera offentliga åtaganden.

Lasse har under den senaste tiden haft problem med hjärtat och i slutet på augusti kunde Aftonbladetrapportera om att han återigen var inlagd på sjukhus.

Lasse Berghagen nedsövd efter hjärtoperation: ”Vad som helst kan hända”

I fredags eftermiddag kunde Aftonbladet berätta att Lasse efter en stor hjärtoperation legat nedsövd på Karolinska sjukhuset i snart en vecka, på grund av komplikationer som uppstått.

– Det har gjort att hela den här veckan har varit ganska instabil och jobbig för oss alla. På grund av komplikationer har pappa varit nedsövd sedan i lördags för att kroppen och organen måste få vila. Men klaffen är utbytt och han fick även ytterligare en ny klaff. De fick också bort alla bakterier vilket känns jätteskönt, säger dottern Malin Berghagen.

Annons

När Lasse åkte in till sjukhuset senaste gången i somras hade han en infektionskänsla i kroppen, något som visade sig vara en bakterie i klaffen.

– När pappa åkte in senaste gången på sjukhus hade han en form av infektionskänsla och det visade sig att det satt bakterier i klaffen. Klaffen hade inte heller så bra kvalitet och därför fick han antibiotika. Det är därför som han har legat inne en tid. Men efter ett tag insåg läkarna att klaffen ändå behövde bytas ut då bakterierna hade brutit ner delar av den. Därför behövde man öppna upp för att också rensa bort allt.

Malin förklarar att läget just nu är kritiskt för Lasse.

– Det är stabilt, men kritiskt. Herr Berghagen tickar på åt rätt håll, men vi har ingen aning om hur det går när han väl väcks. När man vaknar blir det återigen en belastning på hjärtat. Vi tar allt dag för dag, minut för minut, säger Malin.

Malin Berghagen om läkarens ord om Lasse Berghagen

På sin blogg skriver Malin nu ytterligare om Lasses hälsa, och berättar om vad som är hennes fokus under pappas sjukdomstid. Malin berättar att när hennes mamma Lill-Babs var sjuk så kunde hon knappt äta något alls. Nu försöker Malin verkligen tänka på sin hälsa. Det var särskilt några ord från Lasses läkare som fick henne att tänka till.

Annons

”Det var något läkaren sa första dagarna efter pappas operation. Han sa: 'Er pappa har fått av ren tur (operationen fick ett tidigarelagt datum) en av våra absolut bästa hjärtkirurger. Han har absolut den bästa vården med allt som kan stötta hans kropp för återhämtning. Nu får vi bara hoppas att pappas 78-åriga fysiska form är så bra att den också kan göra sitt för att det här ska gå åt rätt håll (vilket det gjort)´. Hans ord gick som en rysning genom hela mitt kropp”.

Just läkarens ord har fått henne att själv tänka på hur hon vill att en läkare ska tala till hennes barn om det skulle hända henne något.

”Så till skillnad från mammas tid av sjukdom då oron precis som nu var stor, och till skillnad från mina ibland behov av att tröstäta något under tid av stress fick hans ord verkligen mig att känna att om jag någonsin blir allvarlig sjuk eller råkar ut för en olycka ska mina barn få höra ´Tack vare att er mammas fysiska form är så bra stödjer den henne i hennes läkning'.

Annons

Malin förklarar vidare att hon är orolig och ledsen, inte bara för sin pappas skull utan även för andra i hennes närhet som inte mår bra. Men att hon för att vara ett så bra stöd som möjligt verkligen försöker tänka på sin hälsa och vad hon äter. Hon är även noga med att göra fysiska aktiviter så hon får ur sig all adrenalin som stressen orsakar.

”Självklart har jag stunder varje dag då jag gråter eller vilar och tar hand om mig. Även det är viktigt. Det handlar inte om flykt från verkligheten. Tvärtom. Jag har varit med om två stora trauman tidigare i mitt liv. Det här är erfarenhet. Och jag har lärt mig av misstagen. När jag är rädd om mig är jag ännu starkare för andra”.

FOTO: TV4, Instagram

Annons