malena ernman

Malena Ernman talar ut om hälsan – efter svåra kollapsen: ”Måste vila”

Malena Ernman.

Det var 2014 som Malena Ernman drabbades av utmattning och depression.
I en ny intervju med Expressen berättar hon om den svåra kollapsen och hur hon mår idag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson-Caroline Persson om cancerdiagnosen: ”Jag får inte dö”
0:48

Efter reklamen: Robinson-Caroline Persson om cancerdiagnosen: ”Jag får inte dö”

(0:48)

Slå på ljud

Malena Ernman, 52, är ett av de största namnen på den svenska operascenen. Förutom hennes många framgångar inom opera har hon även lyckats vinna Melodifestivalen 2009 med bidraget La Voix.

Men sångerskan har även tampats med svårigheter när det kommer till hennes hälsa. 2014 drabbades Malena av utmattning och depression. Då hon var både producent och huvudroll i föreställningen Xerxes på konstmuseet Artipelag.

Under slutminuterna av den sista föreställningen kände hon att något gick fel. Hon genomförde numret men domningarna i händerna och illamåendet vill inte försvinna.

Malena Ernman om utmattningen: ”Nödvändigt av kliva av”

Malena har tidigare berättat i en intervju med Femina att det blev hennes sista föreställning, då hon tvingades ställa in sin medverkan på Malmöoperan under våren som följde.

Xerxes blev min sista operaföreställning någonsin. Av privata anledningar drabbades jag av utmattning och depression. Det var nödvändigt att kliva av i det läget och vila. Jag hade inget val men det var ett beslut vi tog gemensamt, Svante och jag, säger hon till tidningen.

Malena Ernmans glädjebesked – efter utmattningen

I samma intervju berättade Malena att idag har hon återhämtat sig, däremot har hon fortfarande svårt att socialisera sig med människor i större grupp.

– Jag gick in i väggen och idag är jag ute med en erfarenhet om hur min kropp fungerar. Jag upplever en trötthet men jag kan hantera det bra. Jag vet hur mycket jag orkar och att jag måste vila ibland. Jag är i bättre form än någonsin röstmässigt och hatar att vara ledig. Att jobba har varit andningshålet, säger Malena till Femina.

I en ny intervju med Expressen kan Malena ge oss en ny uppdatering om sin hälsa - som är positiv.

– Jag mår toppen och håller mig i form. Ett bra tips är att hålla sig sysselsatt och motionera. Jag är ute och springer, gör listor och jobbar med människor jag tycker om. Det är ju så att vi artister är väldigt känsliga, och att vara artistisk är att ha en överkänslighet, säger hon till tidningen.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN