TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Malena Ernman i chock – sorgen efter dödsbeskedet: ”Ofattbart”

02 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Marie Nilsson Linds död tog hårt på Malena Ernman.
Nu uttrycker hon djup sorg över förlusten av vännen och kollegan
– Det är ofattbart att hon är borta, berättar Malena.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Allt om Malena ErnmanBrand logo
Allt om Malena Ernman

Operasångerskan Malena Ernmans år är fullbokat med jobb. I vår åker hon på en Europaturné med barockensemblen L’Arpeggiata och även hösten 2024 är fullspäckad med jobb.

Ett av höstens åtaganden är en show som skulle ha genomförts tillsammans med Marie Nilsson Lind och Tina Ahlin. Men efter Maries tragiska bortgång tidigare i år tvingas de nu tänka om inför showen.

Malena Ernman om sorgen: ”Sista sommaren var hon så glad och fri”

Marie Nilsson Lind somnade in den 4:e Januari 2024 och efter sig lämnade hon många sörjande. En av dessa är Marlena som var både vän och kollega till den forna Ainbusk-sångerskan.

Till hösten skulle de ha stått på Rivals scen tillsammans och Malena är fortfarande i chock och känner sorg efter beskedet om Maries bortgång.

– Vi stannade av helt i chock och sorg och visste inte hur vi skulle fortsätta. Marie är svår att ersätta, hon var unik och genial. Jag har gjort två fina turnéer tillsammans med henne. Sista sommaren var hon så glad och fri, det är ofattbart att hon är borta, berättar Malena för Allas.

Annons
Marie Nilsson Lind.FOTO: Jessica Gow
Malena Ernman.FOTO: TV4

Hyllningen till Marie Nilsson Lind

Marie Nilsson Lind hade flera kommande projekt hon skulle genomföra under året. Förutom showen på Rival med Malena och Tina, skulle hon även ha gjort en välgörenhetskonsert i Ängelholm.

De kvarvarande artisterna Malena Ernman, Tina Ahlin och Viktoria Tolstoy valde att genomföra konserten trots allt men kvällen blev istället till minne av Marie Nilsson Lind.

– Hela vårat gäng samlas nu för första gången. Vi känner ju att sorgen är ju jättetung och det knyter sig i halsen. Det gör det, sa Tina Ahlin till Expressen inför konserten.

FOTO: TT

Annons