LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Här hedras Marie Nilsson Lind i kyrkan – videon visar

07 jan, 2024 
marie nilsson lind
Häromdagen så kunde Visby-borna höra en vacker melodi eka över gatorna.
Nu visar det sig att det var för att hedra Marie Nilsson Lind – se videon här.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem Blixtsnabba med Hanna Hedlund – avslöjandet om kärlekslivetBrand logo
Fem Blixtsnabba med Hanna Hedlund – avslöjandet om kärlekslivet

Ainbusk-sångerskan Marie Nilsson Lind har lämnat oss, 62 år gammal. Beskedet kom i fredags – och då var det var bara några veckor sedan som Marie uppträdde på scenen. Ainbusk-medlemmarna återförenades nämligen i Visby domkyrka för att ha en julkonsert som de döpt till Ett julkort från Gotland.

Turnén inleddes i Domkyrkan i Visby den 26 november och det blev första gången som Marie, Bittis Jakobsson och Annelie Roswall gjorde en större konsert tillsammans sedan den fjärde medlemmen, Maries syster, Josefin Nilsson avled 2016.

Annons
ainbusk
Annelie Roswall, Josefin Nilsson, Marie Nilsson-Lind och Birgitta Jakobsson, 2003. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kyrkan hedrar Marie Nilsson Lind – dödsfallet har skakat hela Gotland

Marie älskade sitt Gotland – och Gotland verkar ha älskat henne. Nu sprids nämligen ett klipp från Visby domkyrka där de hedrat Maries minne. På videon ser man kyrkan och så hör man ett klockspel som spelar över Visbys gator i sorgesång.

”Tack Alma Emilsson som spelade så fint och Visby Domkyrka och för att ni hedrade Marie ikväll. Tack också för fina minnen av Ainbusk x3 konserter i november”, står det i ett inlägg som Ainbusk-medlemmen Annelie delat på Instagram.

Se videon här:

Annons