LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Magnus Carlssons egna ord om sorgen efter mormoderns bortgång

26 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Magnus Carlssons sorg
För ett tag sedan förlorade Magnus Carlsson sin kära mormor.
Nu berättar artisten om den tuffa förlusten.
”Igår begravdes min mormor”, skriver han.
Annons
Allt om Magnus CarlssonBrand logo
Allt om Magnus Carlsson

Magnus Carlsson är en av Sveriges mest folkkära artister och slog igenom tillsammans med sina bandmedlemmar i Barbados och Alcazar. Under åren har sångaren dykt upp i några av Sveriges mest populära program så som Melodifestivalen och Allsång på Skansen, och hans låtar som Kom hem och Live forever går aldrig ur tiden.

Många förknippar också artisen med juletider då han under sin karriär har släppt en och annan jullåt och även haft flera julkonserter. I år blir det däremot annorlunda för Magnus. På sin Instagram skriver han om det tråkiga beskedet att julkonserterna för i år inställda.

”Nu är min spelplan uppdaterad. Av förklarlig anledning blir det ingen julturné i år men väl en hel del andra spelningar i bl a Göteborg, Stockholm och Vara” skriver han.

Men det är inte det enda tråkiga beskedet han har behövt hantera den senaste tiden.

Magnus Carlsson om dödsfallet

Det är under en bild på en röd ros och ett begravningshäfte med namnet Ebba Johansson som Magnus Carlsson skriver om den tunga förlusten. Hans 97 år gamla mormor har gått bort.

Annons

”När jag sjöng på min morfars begravning för runt 20 år sedan sa min mormor plötsligt ”Jag vill att du sjunger på min begravning också”. ”Äsch”, svarade jag, ”det kommer dröja länge än!”. Och det gjorde det verkligen. Nästan 97 år fick hon på denna jord”, skriver han innan han fortsätter:

”Igår begravdes min mormor Ebba. Jag sjöng precis som du ville, och det var en fin ceremoni med närmaste familjen och väldigt många barnbarn och barnbarnsbarn som tog farväl. Nu får du äntligen vila, mormor, och känna dig väldigt nöjd med hela ditt långa liv. Hälsa morfar från oss alla och spela nu en massa kort med varandra däruppe.”

I kommentarsfältet är det många som visar sitt stöd till sångaren.

”Beklagar din sorg och förlust av din mormor Magnus. Man blir varm av vad fint du skriver”, skriver en följare.

”Livet illa gång, men man vänjer sig aldrig med hur ont det gör när någon man älskar går över till andra sidan. Men man får njuta av och skratta åt alla minnen som man haft tillsammans. Jag är säker på att din mormor satt och njöt av din fina sång och säkert nynnade hon med stolt”, skriver en annan.

Flera av hans musikkollegor passar också på att visa sitt stöd till sin vän och kollega. Bland annat kommenterar Sanna Nielsen, Nanne Grönvall, Sonja Alden och Tess Merkel flera röda hjärtan.

FOTO: TT, Instagram

Annons