LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför splittras Magdalena och Magnus i Lyxfällan – orsaken bakom

20 feb, 2024 
Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg
Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg har jobbat med Lyxfällan i många år.
Men varför syns de inte samtidigt i programmet längre? Och vad händer egentligen bakom kulisserna?
Hänt har träffat Magdalena – som avslöjar allt vi vill veta!
– Jag saknar att sitta och gaffla med Magnus, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Magnus Hedbergs lyxiga liv utanför "Lyxfällan"Brand logo
Magnus Hedbergs lyxiga liv utanför "Lyxfällan"

Äntligen är Lyxfällan igång igen! Programledare är Magdalena Kowalczyk, 44, och Magnus Hedberg, 52, som har agerat experter i programmet i flera år. Vi har tidigare sett många andra profiler leda Lyxfällan, bland andra Charlie Söderberg, 49, och Mathias Andersson, 54.

Att det nu är säsong 34 som rullar på tv är ett tecken på att Lyxfällan uppskattas av tittarna, men enligt Magdalena är det också ett tecken på något annat.

– Det är kul för oss men det är också ett kvitto på ett misslyckande i Sverige. Folk har det kämpigare än någonsin och det är många som behöver vår hjälp, säger hon i en tv-intervju med Hänt.

Magdalena Kowalczyk
Magdalena Kowalczyk är programledare för Lyxfällan.Janerik Henriksson/TT

Magdalena Kowalczyk om sitt beteende i Lyxfällan

I Lyxfällan är Magdalena väldigt rak och tydlig med deltagarna. Är det här något som produktionen uppmuntrar till eller är det bara sån Magdalena är?

Annons

– Det finns absolut ingen instruktion från produktionen om hur vi ska vara, jag är inte skådespelare. Jag vill vara en bra medmänniska och om jag har en vecka på mig att en person som har rätt mycket problem, då har jag inte tid att lägga huvudet på sne, dricka kaffe och känna efter, säger hon och fortsätter:

– Jag vill åstadkomma så mycket som möjligt för deltagarens skull och då är det mest respektfulla att säga ”du, jag hör vad du säger. Jag ser att du gör fel, det här är min ståndpunkt, vad tycker du själv?”. I Sverige kan det uppfattas som hårt när man i själva verket bara är lite tydlig och rak.

Relationen till deltagarna i Lyxfällan – det får tittarna inte se

Ett avsnitt av Lyxfällan tar en vecka att spela in. Teamet arbetar då stenhårt ihop med deltagarna för att få deras ekonomi att gå ihop, men också för att rota i varför personen har hamnat i en sådan knipa.

Annons

– Ibland får jag höra ”blir du inte frustrerad, tycker du inte att folk är dumma i huvudet?”. Det man ska komma ihåg är att det är många olika samtal, många känslor och mycket som sägs som inte kommer med. Det slutgiltiga programmet är ju 50 minuter, säger Magdalena.

Programledaren förklarar att hon får en mer komplett bild av deltagaren än vad tittaren hinner få.

– Jag får veta vad den här personen har haft för förutsättningar i livet, vad som har hänt och så vidare. Det tar vi inte upp i tv av hänsyn till olika människor men som såklart spelar roll. Det är många känslor och skeenden som är bakom kamerorna. Vilket också är varför vi blir så tighta, det är intensiva dagar, säger hon.

Magnus och Magdalena i Lyxfällan
Magnus och Magdalena i Lyxfällan.Christine Olsson

Därför leder inte Magnus och Magdalena Lyxfällan ihop

Något som är nytt i Lyxfällan är att det inte längre är två programledare som åker ut till deltagarna. Istället delar Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg på sig.

Annons

Kommer vi att få se er ihop i något avsnitt?

– Nej, tyvärr. Nu tills vidare gör vi det så att vi turas om att vara ute på fältet. Den ena är ute och kör och så ses vi på redaktionen ibland när vi hjälps åt. Tyvärr, jag saknar att sitta och gaffla med Magnus.

Hur kommer det sig?

– Det är ett beslut som togs av kanalen och produktionsbolaget, svarar Magdalena.

Trots att de inte ses lika mycket på jobbet träffas de ändå då och då. Magnus och Magdalena har nämligen en vänskapsrelation utanför programmet.

– Vi har kontakt och ses då och då. Jag tycker jättemycket om honom, säger Magdalena Kowalczyk om sin Lyxfällan-kollega.

FOTO: Viaplay

Annons