Madeleine Ilmruds stora oro för dottern - efter sjukdomsbeskedet

Madeleine Ilmruds dotter Tuva-Li har drabbats av något läkarna inte kan förklara i dagsläget.
Men nu mår hon bättre och har fått gå tillbaka till skolan – men oron gnager fortfarande i Madeleine.
”Det är hemskt jobbigt”.

Det var i TV4:s realityprogram Familjen annorlunda som svenska folket fick lära känna Madeleine Ilmrud och maken Mikael Ilmrud.

I slutet av sommaren 2019 föddes parets åttonde barn. Madeleine har även tre barn från ett tidigare förhållande vilket innebär att hon är mamma till hela elva barn – som hon ständigt uppdaterar om på sina sociala medier.

Men tidigare i veckan uppdaterade Familjen annorlunda-profilen sin blogg med något mindre roligt. Madeleines dotter fick plötsligt svårt att andas. Tuva-Li insjuknade plötsligt när hon befann sig i skolan.

Madeleine fick ett samtal från skolsköterskan på skolan som förklarade att Tuva-Li hade fått svårt att andas efter att gungat. De fick fara till akuten och de trodde att allt sedan blev lugnt – för att det sedan skulle inträffa återigen i hemmet.

Hon var helt okontaktbar och hennes ögon började skaka, som spasmer och sen rulla upp. William berättade att Colin hade spelat tv-spel med gubbar som rörde sig snabbt på tv-skärmen och Tuva-Li hade stått bredvid och titta på. Från ingenstans så sa hon att hon kände sig yr i huvudet och sen hade hon rasat ihop på golvet och börjat andas konstigt”, skrev Madeleine häromdagen.

Men nu delar Madeleine med sig av en vändning i det hela. Tuva-Li har fått gå tillbaka till skolan då hon återigen mådde bra.

”Tuva-Li var i skolan i fredags, första gången sedan hon blev dålig. Jag ska erkänna att jag tyckte det var jobbigt att lämna henne. Orolig för att hon ska bli dålig igen och att jag inte är på plats, det är hemskt jobbigt att känna oro. Den har en förmåga att äta upp en lite grann. Samtidigt så kan jag ju inte hålla henne hemma.

Tuva-Li var glad att få gå tillbaka till skolan, och jag var glad för att hon var glad.”

Madeleines oro

Men tyvärr gick skoldagen inte helt som de tänkt sig. Dottern mådde återigen dåligt, men det hela blev bättre efter att hon fått äta.

”Men så ringde telefonen, det var skolan som ringde för att berätta att Tuva-Li inte varit sig själv riktigt. Jag höll mig lugn och frågade om de hade hunnit äta lunch i skolan? Men det hade de inte gjort, så jag bad personalen att ge henne ett glas saft”, skriver hon och fortsätter:

”Hon hade blivit bättre då tackochlov, och sedan hade hon fått äta lunch lite tidigare än sina klasskompisar. Efter det var allt bra igen och hon blev sig själv. Jag vet inte om det bara var en tillfällighet, men det hjälpte i alla fall. När vi var på akuten så bad jag specifikt om att de skulle kokta hennes blodsocker och de var okej sa de.”

Men trots att Tuva-Li mår bättre vågar inte Madeleine slappna av och hon känner en gnagande oro.

”Efter det här så har det varit lugnt och Tuva-Li har mått bra (peppar peppar). Knappt så jag vågar skriva det. Men jag är så tacksam, och jag hoppas det får vara lugnt nu.”

FOTO: TT/INSTAGRAM

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilmrud har fått sitt elfte barn: ”Föddes i raketfart”