LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

11-barnsmamman Madeleine Ilmruds erkännande innan förlossningen: ”Faller”

12 maj, 2022 
AvFelicia Hovryd
Madeleine Ilmrud, känd från Familjen annorlunda, väntar sitt 12:e barn! Nu öppnar hon upp om sina starka känslor – bara månader innan förlossningen.
Annons

Mirka Norrström om att leva singellivet som 13-barnsmammaBrand logo
Mirka Norrström om att leva singellivet som 13-barnsmamma

Madeleine Ilmrud, 39 och maken Mikael Ilmrud medverkade i det folkkära programmet Familjen annorlunda år 2009 och blev genast omtyckta av svenska folket. Tittarna fick då följa med i parets vardag med åtta barn, Victor, Oliver, William, Engla-Freja, Adam, tvillingarna Collin och Charlie samt dottern Tuva-Li. Men sen kamerorna har slocknat har familjen växt ytterligare.

Idag består familjen nämligen av ytterligare tre döttrar, Emmylou, Mathilde-Isabelle, och Livia. Och nu väntar paret även deras 12:e barn!

12-barnsmammans reaktion efter beskedet under ultraljudet

När Madeleine var gravid förra gången drabbades hon av ett missfall. Tiden efter var tung och på sin blogg har hon varit öppen med den svåra sorgen.

Annons

Detta har gjort att Madeleine känner sig extra orolig under denna graviditet.

Men ett blogginlägg kom hon med betydligt gladare nyheter. Hon och Mikael hade nämligen varit på ett ultraljud!

”Nu vet vi till 100% om det är en pojke eller flicka i magen”, börjar en glad Madeleine sitt inlägg. Hon fortsätter:

”I vanlig ordning så blundade jag lite när hon började titta, precis då kom Micke in i rummet och Marie sa nämen hej lille vän! Det var bebisen hon pratade med och jag vågade titta. Där var ju faktiskt min bebis och hjärtat slog fint.”

Och det hela fick Madeleine Ilmrud att bli väldigt känslosam.

”Jag visste det innerst inne, men tycker det är jobbigt för att jag fortfarande tänker tillbaka på den där jobbiga tiden ibland. Micke kramade min hand och jag fick hålla tillbaka tårarna lite.”

Madeleine om de starka känslorna: ”Blir ledsen”

I augusti kommer familjens nya tillskott, men vardagen med barn, jobb och ensamtiden går inte alltid ihop. Under en frågestund på Madeleines Instagram är det en följare som frågar hur hon har orken till allt.

”Det har jag inte alltid. Jag är inte mer än någon annan mamma. Kvinna eller person. Jag faller mellan varven, blir ledsen. Bryter ihop. Svär. Blir arg. Men jag har vuxit in i rollen som mamma till många barn. Och därför tycker jag inte man ska jämföra sig med någon annan”, skriver hon och fortsätter:

”Jag tror svaret på att ha ork för allt är att tillåta sig själv att inte alltid ha ork”

Madeleines uttalande
Från Madeleines frågestund.

FOTO: Stefan Jerrevång/TT, TT

Annons