Madeleine Ilmruds ilska – efter händelsen i sonens skola

Madeleine Ilmrud

Elvabarns-mamman Madeleine Ilmrud brukar ofta dela med sig av sin vardag med sina barn.
Nu berättar hon om händelsen på sonens skola som fick henne att se rött.
”Nästan lite chockad”, skriver hon.

Madeleine Ilmrud är tv-profilen som blev känd för svenska folket efter sin medverkan i reality-programmet Familjen Annorlunda. Då hade hon de åtta barnen Victor, Oliver, William, Engla-Freja, Adam, Collin, Charlie samt dottern Tuva-Li. Men familjen tar inte slut där. Efter flera säsonger har nämligen även döttrarna Emmylou, Mathilde-Isabelle och Livia kommit till familjen.

Idag är familjen inte med i programmet längre men istället kan man följa deras liv på Madeleines sociala medier. Där skriver hon om alltifrån glädje till sorg, och senast som i veckan delade hon med sig av en händelse med sonen som fick henne att se rött.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Nästan lite chockad”

Det är på Madeleines blogg som hon skriver om händelsen. Hon berättar att det uppstod en situation på hennes barns skola som fick henne att bli upprörd och att hon har försökt distansera sig från det, men att hon trots det blir mer och mer arg.

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynnings avslöjande om bebisens kön

”Det fick mig att se rött. Jag har i alla fall i mitt huvud försökt att reda ut situationen som uppstod på skolan. Ibland kan man ju faktiskt behöva lite tid att fundera över saker och ting för att inse att man kanske överreagerat. Sådan vishet kommer med åren ska ni veta, det och alla charmiga skrattrynkor. Men den här grejen kan jag verkligen inte släppa, den har snarare vuxit i proportion”, skriver hon innan hon fortsätter:

”Utan att gå in på alla detaljer, jag måste ändå fråga er som jag kan bolla allt med. Tycker ni att det är okej om en lärare kallar barnen i skolan för ”bitchar”? Hur skulle ni som föräldrar reagera på det? Eller som annan vuxen? ”

Madeleine kan inte förstå hur läraren kunde säga så.

”Jag tar så illa vid mig av den här sortens beteende. Läraren var dessutom arg, och han hade troligtvis anledning till det också. Men att kalla barnen för sådana här ord känns inte direkt pedagogiskt. Min son blev väldigt ledsen, och nästan lite chockad över att läraren sagt så.”

Hon skriver att hon förstår att man som lärare ibland kan tappa fattningen, men att hon ser att man borde ha mer självkontroll när man jobbar med små barn.

Glada beskedet efter samtalet med rektorn

Men under fredagen bestämde sig Madeleine för att ringa rektorn för att prata om det som hänt, och när samtalet var klart kom hon med glada besked till sina följare.

”Jag började min dag med att ringa skolan. Trots tråkigheter så måste jag ändå säga att vi har en rektor som är helt fantastisk. Lugn, saklig och förstående. Vi pratade länge om situationen och vi båda var överens om att vi tillsammans måste kämpa för att barnen ska få en trygg och bra skolgång”, berättar hon.

Hon fortsätter:

”Jag är väldigt glad över ett bra samtal, och det känns mycket bättre efter att jag fått lätta mitt hjärta. Glad att jag ringde direkt på morgonen.”

LÄS OCKSÅ: Madeleine Ilmruds nya kamp – efter barnbeslutet med maken Micke

LÄS OCKSÅ: Klara Linds stöd till Phillipe Cohen – efter följarnas spekulationer om romansen

SENASTE NYTT!