Madeleine Ilmrud till akuten med dottern Emmylou – berättar om olyckan

Madeleine Ilmrud & Emmylou

Under måndagen tvingades Madeleine Ilmrud att åka till akuten med dottern Emmylou efter att hon slagit i huvudet.
Nu berättar 11-barnsmamman vad det var som hände.
”Hon var väldigt blek och kräktes”, skriver hon.

När 11-barnsmamman Madeleine Ilmrud vaknade igår kände hon sig på bra humör, men plötsligt fick dagen en oväntad vändning.

”Jag fick ett sms från EmmyLous lärare där hon skriver att EmmyLou slagit i sitt huvud och inte alls mår bra”, berättar hon på bloggen.

Det visade sig att Emmylou låg och kräktes och direkt misstänkte Madeleine att det rörde sig om en hjärnskakning. Hon skyndade sig därför till skolan för att hämta hem sin dotter, och väl på plats fick hon reda på vad som hade hänt.

”Väl framme på skolan så hittar jag EmmyLou liggandes i en soffa. Hon var väldigt blek och hade ont i huvudet. Bredvid henne stod det en hink och ja hon kräktes”, skriver hon innan hon fortsätter:

LÄS OCKSÅ: Nyhetsmorgon-profilen visar upp otäcka skadan

”Jag frågade vad som hade hänt, och läraren förklarar att hon hade ramlat på en isfläck.”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Blev avvisad på sjukhuset

Då Madeleine bedömde att läget var kritiskt åkte de till akuten - men där fick de först inte den hjälp de hade hoppats på.

”När vi kom fram till lasarettet så var det kö till luckan på akuten. Till slut var det våran tur och då hade EmmyLou hunnit kräkas både en och två gånger i bilen. Jag förklarade vad som hade hänt och att jag kände att kanske vore bra om någon fick titta på min dotter. Jag möttes då av ett svar som inte kändes bra”, berättar hon.

Personalen sa nämligen att de inte var prio och att de därför skulle behöva vänta i flera timmar. Men som tur var kom det fram en annan läkare och frågade vad det gällde, vilket gjorde att de tillslut fick hjälp trots allt.

”Tack gud att läkaren kom fram och frågade vad det gällde. Jag menar jag hade ju verkligen inte sökt vård om jag inte kände att det var nödvändigt. Men att bli avspisad på det sättet jag blev kändes inte alls bra”, skriver Madeleine.

Madeleines ord om hur det gick sen

När de väl fick komma in möttes de av en underbar personal som trots trycket på akuten tog väl hand om dem, och efter några timmar fick EmmyLou äntligen åka hem efter att hon kändes mer stabil.

”Vi fick lov att ta det väldigt försiktigt och vi lovade att vi skulle vara väldigt observanta på om det blev värre. Vi fick med ett papper hem med bra information, och order om lugn och ro. Inget titta på teve de närmsta dagarna, och alla hemma fick sänka ljudnivån och ta det väldigt lugnt”, förklarar Madeleine innan hon fortsätter:

”Syskonen var så omhändertagande och förstående när vi kom hem. Vi bäddade upp i vårat sovrum eftersom vi inte ville ha Emmylou på övervåningen. Jag fick i henne smärtlindring och efter en stund somnade hon.”

Hon avslutar sedan inlägget med att berätta att skolan även beslutat sig för att stänga området kring isen där dottern gjorde illa sig.

I ett meddelande till Hänt bekräftar hon också att dottern mår bra.

”EmmyLou mår bättre idag men har fortfarande väldigt ont i huvudet och känner sig medtagen. Det blir en vecka med mycket vila”,
skriver hon.

LÄS OCKSÅ: 11-barnsmamman Madeleine Ilmruds söner Oliver och Victor flyttar

LÄS OCKSÅ: Därför lever Åsa och Emilio Ingrosso på olika håll – sanningen om pausen