familjen annorlunda

Madeleine Ilmrud om dotterns sjukdom: ”Det är jobbigt”

Madeleine Ilmrud med familjen

Madeleine Ilmrud har drabbats av ett tråkigt familjebesked.
Nu berättar hon om dotterns sjukdom.
”Det är jobbigt”, skriver hon på Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tobias Karlssons nya besked om sjukdomen: “Jag har inte…”
0:25

Efter reklamen: Tobias Karlssons nya besked om sjukdomen: “Jag har inte…”

(0:25)

Slå på ljud

Madeleine Ilmrud, 40, blev ett känt namn för de svenska hushållen när hon var en av deltagarna i TV4:s realityprogram Familjen Annorlunda. Där vi fick följa hennes familj och vardagsbestyr med alla familjens barn.

Efter programmet har hon startat en blogg där hennes läsare kan följa hennes resa med vardagspusslet. Hon har även en stor följarskara på Instagram och i ett av hennes senaste inlägg delar hon dock med sig av en tråkig nyhet.

Madeleine Ilmrud om dottern Livias sjukdom

Madeleine Ilmruds dotter Livia har tidigare drabbats av sjukdomen ITP, och nu har den kommit tillbaka igen. ITP är en sjukdom som engagerar kroppens immunsystem och påverkar blodets levringsförmåga.

På Instagram skriver Madeleine:

”Livia har fått ITP immunologisk trombo­cytopeni IGEN! Dagarna just nu är ganska lugna, allt efter vad Livia orkar och vill. Men hon är trött och orkar inte vara uppe och leka på samma sätt som vanligt. Det är ett skov säger onkologläkaren och förhoppningsvis så vänder det snart så trombocyterna blir flera”, skriver Madeleine och fortsätter:

”Men det är jobbigt att få blåmärken på kroppen för de gör ont tycker Livia. Och just nu verkar det som värdet fortfarande är på väg ner. Jobbigt att återigen känna oro för sitt barn, även om det inte riktigt är på samma sätt denna gång. Jag var ju så rädd och orolig för att det var leukemi första gången. Det var verkligen hemskt. Nu är vi mera pålästa och Barnmott US onk och hematologimott är helt fantastiska. Tänk vad mycket dumt det finns här i världen. Jag tycker ingen ska behöva drabbas, men framförallt så önskar jag att inga barn ska behöva bli sjuka.”

Madeleine Ilmruds beslut om behandling av sjukdomen

Madeleine skriver på sin Instagram-story att hon fått många frågor av sina följare om det går att behandla sjukdomen, något hon valt att svara på:

”Jag pratade med läkaren om detta igår. Och det finns behandling, men i nuläget är det inte aktuellt. Det är en väldigt smärtsam och jobbig behandling”, skriver hon och fortsätter:

”Vi vilar mycket. Tar en dag i taget och försöker leva med den här sjukdomen”.

FOTO: TT/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN