Lyxfällan-Grimlunds oväntade påhopp mot häxan Annika

Lyxfällans experter Patrick Grimlund och Magnus Hedberg får ett annorlunda uppdrag när de ska hjälpa Annika från Söderhamn. Annika kallar sig själv för häxa - och pengarna har gått till häxkurser och kristaller.

Annika, 38, har skrivit till Lyxfällan för att få hjälp med sin ekonomiska situation. Hon har tidigare haft skulder hos Kronofogden, men blivit av med sina betalningsanmärkningar. Då började hon slösa och låna igen – och pengarna gick till hennes störta intresse: den andliga världen.

– Jag kallar mig för häxa. Jag är väldigt stolt över det. Jag har gått häxkurser. Vi går ut i skogen, har ceremonier och tar in intryck från naturen.

Annika drömmer om en egen restaurang - men går back 16 000 kronor varje månad.

Annika drömmer om en egen restaurang – men går back 16 000 kronor varje månad.

För Annika innebär den andliga världen också en hel del prylar. Pengarna hon lånade brändes på smycken, stenar, kristaller och andliga böcker. Även Annikas ex-sambo Tony har betalat, dels hennes körkort och bil, men också häxkurser och seanser.

Här bryter ”Lyxfällan”-programledaren ihop i tårar

Samtidigt drömmer Annika om att starta en restaurang och ge sin dotter en bättre framtid.

När Lyxfällans experter Patrick Grimlund och Magnus Hedberg kommer till Annika för att hjälpa henne vet de inte riktigt vad de ska tro. Annika berättar att det första hon gjorde när hon blev av med sina betalningsanmärkningar var att ta ut nya kreditkort och ta ut lån.

– Då undrar jag: vad är det för fel i huvudet på dig? frågar en förbluffad Patrick Grimlund.

– Stort fel. Jag har inget försvar, svarar Annika.

När de sätter upp budgettavlan visar det sig att Annika går back 16 000 kronor – varje månad.

– Hon har levt i en alternativ värld och det är dags att hon får upp ögonen för verkligheten, säger Lyxfällans Patrick Grimlund.

Se när Lyxfällans experter läxar upp häxan Annika:

Foto: IBL, TV3, Viafree

SENASTE NYTT!