TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Lyxfällan-experternas ovanliga beslut – separerar paret

05 okt, 2017 
Lina Arvidsson
Levente och Vendela får barn om några veckor, men deras ekonomi är ett enda stort kaos. Lyxfällans experter, Magnus Hedberg och Patrick Grimlund, tvingas fatta ett väldigt ovanligt beslut.
Annons

Levente, 33, och Vendela, 21, från Borås får barn om några veckor. De bor dock inte tillsammans, utan i varsin etta och de brottas med ekonomiska problem. ”Lyxfällans” experter, Magnus Hedberg och Patrick Grimlund, rycker ut för att reda upp situationen.

Vendela är arbetssökande och Levente provjobbar på ett lager. De pengar de får in lägger de på stora mängder skräpmat, läsk och tobak. Varje vecka går det åt två liter glass och minst 14 liter läsk. På chips, läsk, pizza, snus och cigaretter lägger paret 86 000 kronor om året.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När det är dags för programmets klassiska budgettavla visar det sig att det saknas 14 500 kronor varje månad.

– När jag kollade på budgettavlan slog verkligheten till, säger Levente i programmet.

När det visar sig att Vendela endast står för 1 000 kronor av parets totala skulder på 209 000 kronor fattar Lyxfällans experter ett ovanligt beslut.

Annons

– I stort sett alla skulderna ligger faktiskt på dig. Det gör att Patrik har tagit ett beslut som är lite ovanligt, säger Magnus Hedberg till Levente.

Patrik Grimlund har helt enkelt bestämt att de friskriva Vendela från Leventes skulder.

– Du får reda upp och ta ansvar för det här på egen hand, säger Magnus Hedberg till Levente.

När det sedan är dags för den slutgiltiga budgettavlan blir det för ovanlighetens skulle två separata budgetar.

– Vi tycker att ni får köra eget race, ekonomiskt, och ni får ta personligt ansvar för er ekonomi, säger Patrik Grimlund.

FOTO: TV3

Annons