Lotta Engbergs succé med Bingolotto – efter att Oldsberg sparkades

När Lotta Engberg tog över programledarrollen för "Bingolotto" har hon med god marginal slagit Ingvar Oldsbergs tittarsiffror. "Visst är det roligt? Det är jätte, jätteskoj", säger Lotta Engberg.

Lotta Engberg, 54, tog över programledarrollen för “Bingolotto” efter Ingvar Oldsberg, 72, förra året – och gjorde stor succé.

Det var efter att en internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem som Ingvar Oldsberg tvingades sluta som programledare för “Bingolotto”. Lotta Engberg tog över i all hast och lockade under jul- och nyårshelgen många fler tittare än samma helg året tidigare.

Under uppesittarkvällen samt nyårssändningen slog Lotta Engberg Ingvar Oldsbergs siffror från föregående år med 130 000 tittare.

–  Visst är det roligt? Det är jätte, jätte skoj. Ju fler som tittar desto mer är det så att det ger till föreningslivet, säger Lotta Engberg till Expressen.

Lotta Engberg berättar att hon har varit med och utformat programmet under sin tid som programledare.

– Jag är ju med i hela, redaktionen och jag formar programmet. Vi har suttit på förmiddagen och haft möte i Göteborg om hur vi vill att programmet ska se ut. Där får man vara med och påverka, säger Lotta Engberg.

Hon fortsätter:

– Jag vill inte ändra på någonting, “Bingolotto” är i grunden så bra av sig själv. Sen blir det format av att jag är en glad skit, om man säger så. Det blir ju lite så.

Under våren kommer Lotta Engberg och Agneta Sjödin att hålla i programmet. I höst tar Rickard Olsson över programledarrollen.

LÄS OCKSÅ: Skrällen: SVT-profilen tar över Bingolotto – Engberg och Sjödin slutar

LÄS OCKSÅ: Ingvar Oldsberg: Därför fick jag sparken från Bingolotto

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!