Oldsberg: Därför fick jag sparken från Bingolotto

Ingvar Oldsberg fick sparken med omedelbar verkan från Bingolotto. Nu berättar han fler detaljer bakom beslutet, och bryter bemöter den skarpa kritiken.

För två veckor sedan slog nyheten ner – Bingolottos programledare Ingvar Oldsberg, 72, fick sparken från programmet. Detta efter att produktionsbolaget Warner Bros påvisade “allvarliga arbetsmiljöbrott” efter en interninredning.

Oldsberg ställde sig genast frågande till beslutet att han tvingades gå efter tre år i programmet. Nu berättar han dock sin sanning i en intervju med Expressen, enligt Oldsberg ska kritiken ha handlat om att han ställer krav på sina medarbetare.

– Det som anklagelserna då handlar om, jag undrar om man över huvud taget kan göra så. Det är att jag varit auktoritär och ställt krav. Och det går inte, man kan inte leda någon verksamhet i dag om man inte gör det. Det faller på sitt eget grepp. Men det kanske är en generationsfråga, säger han till tidningen.

Ingvar Oldsberg säger sig dock inte ångra något i sitt eget agerande så här i efterhand.

– Nej nej. Nej nej. Många blir kränkta. Vi lever i de kränktas värld nu. Det är ytterst märkligt.

Expressen har tidigare varit i kontakt med flera anställda som vittnar om att Oldsberg ska ha skällt ut flera personer och mobbat. Ett beteende som programledaren förnekat i samma artikel:

– Nej, nej, nej. Däremot vad jag är van vid att göra, jag har ju hållit på med tv sedan 72, det är ju klart att man ställer krav på omgivningen att leverera. Och det tycker jag är en positiv historia. Att man önskar och avkräver saker och ting. För då blir personerna själva så nöjda när de levererar.

LÄS OCKSÅ: Därför tvingas Ingvar Oldsberg lämna Bingolotto – de ersätter

LÄS OCKSÅ: Ingvar Oldsberg avslöjar: ”Därför ställde vi in bröllopet”

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!