Lotta Engbergs hårda ultimatum till doktor Mikael – ville inte lämna Göteborg

Mikael Sandström & Lotta Engberg

Mikael Sandström lämnade sin hemstad för ett liv tillsammans med Lotta Engberg, men sanningen är att hon inte hade gjort samma sak. Nu berättar Lotta om det okända ultimatumet.
– Jag hade inte gjort det, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

Snart ett år har gått sedan programledaren Lotta Engberg och TV4-profilen Mikael ”Soldoktorn” Sandström bekräftade att de blivit ihop. Sedan dess har kärleken blomstrat mellan paret och tidigare i år tog de det stora steget att flytta ihop efter flera månaders distans. Det var i höstas som Mikael sålde sitt lyxiga hus i Hallstahammar för ett samboliv med Lotta och idag bor de i ett gemensamt hus i Lottas hemtrakter i Göteborg.

Mikael har med andra ord gjort en stor livsförändring för att få vara med sin älskling, men i en intervju med Aftonbladet berättar hon nu att hon inte hade gått med på att göra samma sak.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mikael Sandström om beslutet att flytta ihop med Lotta Engberg efter knappt ett år

För många kanske det inte är en självklarhet att köpa hus med någon som man känt i knappt ett år, men för Mikael var det inga konstigheter. Han hade snarare tyckt det vore konstigt om de skulle känna efter för mycket. För tidningen berättar han om sina tankar och hur hans tidigare erfarenheter har format honom till där han står idag.

– Antingen fattar man ett beslut och med det perspektiv som jag har på vad som är viktigt med död och elände och folk som ska leva, vad är då det värsta i vågskålen? ”Det blev inget bra, vi får sälja”, då kostar det ett par hundratusen till mäklaren. Det är det absolut värsta scenariot, det är inte döden, säger han.

Lotta Engbergs okända ultimatum till Soldoktorn – därför hade hon inte flyttat till Stockholm med honom

Men i Mikaels fall har flytten inte bara inneburit en ny sambo utan också en ny stad, och för tidningen berättar Lotta att det absolut inte hade varit lika självklart för henne att lämna Göteborg för kärlekens skull.

– Jag var ju ganska nöjd som det var. Hade du föreslagit att ”Ska vi bli sambo och så flyttar vi till Stockholm?” så hade jag inte gjort det, avslöjar hon.

Och för Mikael kommer hennes ord inte som en chock.

– Det visste jag nog också. Det här med ultimatum, eller att hamna i situationer där det uppstår: ”Stockholm eller inget”, ”my way or the highway”, Lotta sa ju inte så, men jag kände nog att om jag skulle ha gått åt det hållet så hade det inte varit så bra. Då hade vi nog inte varit tillsammans. Det är mycket bättre att börja med vad vi kan enas om, kan vi börja där så kan vi se sen för ju mer vi känner varann ju mer kan man enas om utan att göra avkall, säger han.

LÄS OCKSÅ: Hanna Hedlund möts av skarp kritik efter resan till Grekland

LÄS OCKSÅ: Casper Janebrinks miss efter upptäckten i Agneta Sjödins bild med pappan

Senaste nytt