lotta engberg

Lotta Engberg bekräftar nya jobbet – nu hyllas hon av följarna

Lotta Engberg bekräftar nya jobbet – nu hyllas hon av följarna

Lotta Engberg är en av våra mest älskade programledare.
Nu bekräftar hon sitt nya uppdrag.
– Boka in, skriver hon på Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan
0:36

Efter reklamen: Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

(0:36)

Slå på ljud

Lotta Engberg, 60, har en gedigen erfarenhet när det kommer till tv-framträdanden. Förutom sin artistkarriär har Lotta de senaste åren mer och mer förknippats i sin roll som programledare. Varje sommar hälsar hon artister välkomna till Göteborg och stora scenen på Liseberg när hon leder TV4:s sommarprogram Lotta på Liseberg.

Här är Lotta Engbergs nya programledarekollega

Det är dock inte bara på sommaren som Lotta dyker upp i rutan för TV4:s räkning. 2008 blev hon Bingolottos första kvinnliga programledare. Lotta tog en liten paus, men var återigen tillbaka och ledde det folkära programmet från 2020 igen.

Där har hon tillsammans lett formatet med Stefan Odelberg, 48. Nyligen fick hon en ny kollega när det bekräftades att Daniel Norberg, 33, skulle ta över efter Stefan i programmet.

Lotta Engbergs nya jobb – berättar om uppdraget

Nu får Lotta en ytterligare ny kollega som hon ska jobba ihop med. Det är dock inte Bingolotto det gäller utan Lotta ska tillsammans med Amie Bramme Sey, 35, programleda Unicef galan En kväll för alla barn. Något som hon bekräftar på sin Instagram.

”En kväll för alla barn tillsammans med ljuvliga Amie Bramme Sey. Boka in kvällen den 30 maj på TV4.”, skriver Lotta på plattformen.

Följarnas stora stöd till Lotta efter beskedet

Även Lottas följare tycker att galan är en viktig sak att uppmärksamma.

”En viktig kväll, kommer absolut att titta på galan!”, skriver en följare.

”En sådan bra sak och fina programledare.”, kommentarer en annan.

Det är inte bara Lotta som delade med sig av den glada nyheten. Även Amie skriver på sin Instagram om det hedrande uppdraget.

”Jag är så stolt över att berätta att jag och Lotta Engberg ska leda Unicef Sveriges årliga insamlingskväll - En kväll för alla barn”, skriver hon och fortsätter:

”Det är längesen behovet var lika stort som det är nu. Världens barn har inte haft det så här dåligt sedan andra världskriget. Det handlar om avsaknad av rent vatten, mat, sjukvård, mediciner och skydd.Vi kan göra skillnad - om vi gör det tillsammans. Så nu ska vi kraftsamla!”.

FOTO: Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN