Lotta Engbergs starka ord i sändning – sorgen efter avlidne kollegan

Lotta Engberg, Curt-Eric Holmquist

Curt-Eric Holmquist var ett välkänt ansikte för Lotta på Liseberg-tittarna. I förra veckan somnade han in efter att ha drabbats av cancer och i kvällens avsnitt av Lotta på Liseberg hedras han enormt av kollegorna. En person som stod honom nära är givetvis Lotta Engberg och nu kan hon inte hålla tillbaka tårarna.

Det var i förra veckan som den otroligt tragiska nyheten kom om att den omtyckta Lotta på Liseberg-profilen Curt-Eric Holmquist gått bort i cancer. Han drabbades av akut myeloisk leukemi och blev 73 år gammal. Detta bekräftade familjen för Göteborgs-Posten.

Någon som kände kapellmästaren och dirigenten Curt-Eric väldigt väl var Lotta Engberg, 58. De har jobbat tillsammans i många år och faktum är att det var just Curt-Eric som var drivande i frågan om att det skulle bli just Lotta som leder det göteborgska allsångsprogrammet.

– Han tyckte att Göteborg skulle ha en egen allsång och frågade mig om jag ville leda den. Jag är vansinnigt glad att han frågade mig, för jag var inte så göteborgsk då. Han var väldigt bestämd att han ville hitta en tjej som allsångsledare, har Lotta tidigare sagt till GT.

Exklusivt
STÖD Christina Lindbergs ord till Kikki – inför Lotta på Liseberg

Lotta Engbergs sorg efter avlidne kollegan

I samma intervju berättade Lotta också om hur Curt-Eric var som person och hennes stora sorg var oerhört påtaglig.

– Han har varit en stor, stor mentor och vän i alla år. En sådan man kan ringa mitt i natten och fråga och prata om allt. Han var intelligent, genommusikalisk, en fantastisk pianist. Han var som en spillevink, det bodde en liten pojke i honom, sa hon och fortsatte:

– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter.

Av dessa anledningar är det därför inte så konstigt att Lotta och kollegorna på Liseberg nu väljer att hedra Curt-Eric.

”Lotta på Lisebergs skapare och kapellmästare Curt-Eric Holmquist har gått bort efter en tids sjukdom. Våra tankar går till hans anhöriga. I måndagens program kommer Lotta Engberg att hylla och minnas hennes "vän och mentor". Vila i frid”, förklarade TV4 i ett inlägg på Instagram.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så blev hedrandet av Curt-Eric Holmquist

Precis som TV4 utlovat så bjöds det på en rejäl show för att hedra minnet av Curt-Eric. Men det blev också väldigt känslosamt, speciellt från Lottas sida. Hela allsångskvällen började med ett känslosamt och fint hedrings-nummer till den kära vännen och kollegan.

– Tack för allt, tack för allt du lärt oss och tack för alla varma innerliga, fina skratt, säger Lotta och fortsätter:

– Och vet ni vad, jag tänker ändå såhär: Om Curt-Eric hade varit med oss idag så tror jag faktiskt att han hade liksom spänt ögonen i oss och så hade han tittat på oss och sagt: "nämen hörni ni, så här kan ni inte göra. Ni måste ju föra glädjen med musiken vidare. Ni ska sätta färg på Liseberg.”, säger Lotta och fortsätter:

– Och då tycker jag att vi gör det. Alla ni tillsammans, alla vi tillsammans. Där för Curt-Eric, vi älskar dig!

Lotta på Liseberg
Foto: TV4

LÄS OCKSÅ: FAMIJELYCKA Samir Badran och Julia Sundqvist visar upp nya tillskottet

LÄS OCKSÅ: LYXIGT Camilla Läckberg visar upp nya miljonvillan – bilderna inifrån

FOTO: TV4, TT