ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Engbergs hemliga 60-årsfirande avslöjat efter försvinnandet

22 feb, 2023 
Doktor Mikael och Lotta Engberg
Lotta Engberg har tagit ledigt från Bingolotto.
I en intervju med Hänt avslöjar Lottas programledarkollega hennes hemliga 60-årsfirande.
– Jag kommer ringa henne men inte vara på plats, säger Stefan Odelberg till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Uje Brandelius talar ut om sjukdomskampen – timmar innan MelodifestivalenBrand logo
Uje Brandelius talar ut om sjukdomskampen – timmar innan Melodifestivalen

Lotta Engberg, 59, fyller 60 år inom ett par dagar. Närmare bestämt är det den 5:e mars som Lottas födelsedag går av stapeln.

Nyligen avslöjades det att Lotta inte kommer att närvara i Bingolotto under flera veckors tid, anledningen som kommunicerades var att hon skulle vara ledig. Men vad är det egentligen Lotta har för sig? Det kan nu Hänt avslöja.

Lotta Engbergs hemliga 60-årsfirande efter frånvaron i Bingolotto

När Hänt når Lottas programledarkollega Stefan Odelberg, 48, berättar han om beslutet att täcka upp för Lotta i kommande program.

– Det är så här att vi kör ju egentligen vart annat program men så råkar det vara så att Lotta fyller 60 den veckan som är i mitten så hon skulle egentligen jobbat den som är nu. Men i och med att hon fyller 60 så vill hon vara ledig och då sa jag att då hugger jag det programmet. Det är hennes födelsedagspresent från mig, säger Stefan till Hänt och fortsätter:

Annons

– Den helgen som var nu var min men kommande är egentligen hennes. Och sen jobbar då jag igen. Det blir ju ett par veckor eftersom jag är innan och efter plus att jag tar hennes.

Du ska inte vara med och fira henne då?

– Nej det ska jag inte, jag tror att hon är utomlands faktiskt. Jag kommer ringa henne men inte vara på plats. Jag måste ta hand om Sverige, föreningarnas framtid ligger i Bingolottos framtid.

Stefan Odelberg om Lotta Engbergs resa: ”Jag antar att man spelar golf och tar det lugnt”

Utöver att Lotta väntas befinna sig utomlands för sitt firande vet Stefan inte mycket mer om planerna. Han kan dock ana vad Lotta och hennes kärlek Mikael Sandström, 64, hittar på.

– Jag har faktiskt ingen aning. Men du vet när man är 60, börjar man bli äldre så jag antar att man spelar golf och tar det lugnt.

Annons

Blir det något firande i Bingolotto?

– Vi har pratat om att göra något, det har vi gjort men vi har inte kommit fram till vad i så fall.

Stefan och Lotta har genomgått en stor förändring sedan det nya året började då de numera arbetar på lördagarna istället för söndagarna.

– Det känns fantastiskt. Vi har lyckats göra det programmet som vi ville göra. Vi ville skapa en lördagsunderhållning som är mer livfull, det händer mer, fler artister, fler moment så att säga, säger Stefan till Hänt om det "nya" programmet.

FOTO: TT

Annons