TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lotta Engbergs framtidsbesked för Bingolotto

23 dec, 2020 
Lotta Engberg
Lotta Engberg har varit programledare för Bingolotto från och till i tolv år.
Nu ger hon besked om framtiden för programmet.
Annons
40 år med Stig Helmer - en störd nörds brödBrand logo
40 år med Stig Helmer - en störd nörds bröd

Julen är här – och det är också den stora uppesittarkvällen för Bingolotto. I år leds den, som bekant, av både Lotta Engberg och Stefan Odelberg. För Lotta Engberg är det sjätte gången hon leder den så kallade uppesittaren, för Stefan Odelberg är det första gången.

När Lotta Engberg tog över rollen som programledare för Bingolotto efter Rickard Olsson 2008 blev hon den första kvinnan att leda det klassiska programmet.

Lotta Engberg om Bingolotto

Hon slutade 2011 och ersattes då av komikern Jan Bylund. Sedan dess har hon vikarierat som programledare för Bingolotto, och nu är hon tillbaka i rollen tillsammans med Stefan Odelberg. När de tog över i år blev det första gången som Bingolotto har haft två programledare.

I en intervju med Expressen berättar hon var programmet betytt för henne, och varför hon valde att ta en paus från det under en tid.

– Det har alltid känts som ett hem, som en basstation. Skälet till att jag slutade efter 2011 var att jag aldrig var ledig. Jag jobbade 44 veckor med Bingolotto och åtta veckor med Lotta på Liseberg. Jag behövde vara ledig, säger hon till tidningen.

Annons

Lotta Engberg om framtiden på Bingolotto

I intervjun berättar Lotta Engberg också hur det är att jobba tillsammans med Stefan Odelberg, och om hur det är att dela på rollen som programledare.

– Det blir fantastiskt att jobba med Stefan. Han ger så mycket, vi delar upp kvällen precis som vi båda vill ha det.. Jag brukar titta på hans program och så kommer vi med idéer till varandra.

Lotta Engberg får också frågan om hon kommer att fortsätta med Bingolotto efter den här säsongen. Och det har hon ställt in sig på att göra.

– Ja, så blir det. Och i sommar kör jag Lotta på Liseberg igen, det blir det 18:e året på Liseberg och det 13:e året i TV4, säger hon.

Det blir med andra ord en hel del mer av Lotta Engberg i tv-rutan. Ett glädjande besked!

Bild: Tommy Holl/TT

Annons