LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför flyttar inte Lotta Engberg och Doktor Mikael till Spanien

06 mar, 2023 
André Färnsveden
Lotta Engberg, Doktor MIkael.
Lotta Engberg och Mikael ”Doktor Mikael” Sandström var nyligen på husjakt i Spanien.
Men i en intervju med Aftonbladet avslöjar paret nu varför det inte kommer att bli någon flytt ännu.
– Casa Lotta står alltså fortfarande på önskelistan, säger Lotta till tidningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattanBrand logo
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

Ett av Sveriges mest omtyckta kändispar är utan tvekan Lotta Engberg, 60, och Doktor Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 64. De började prata med varandra efter att Lotta Engberg hintade om sitt intresse i en intervju med Aftonbladet 2020. Efter det följde en period samtal via telefon och Facetime innan paret började träffas.

Nyligen fyllde Lotta Engberg 60 år och under det stora jubileet befann de sig båda nere i Spanien tillsammans, samma land som de åkte på sin första semester ihop. Men det blev ingen storslagen fest utan de valde att hålla det lite mer hemligt än tidigare, det berättade Lotta för Aftonbladet.

– Vi blir borta en vecka och det ska bli jätteskönt. Vi ska fira med att vara tillsammans, spela golf och äta gott. Men det var ett segdraget beslut. Jag började nämligen skriva på en inbjudningslista, men sedan kände jag att jag har för många att tycka om på en och samma dag för att hinna umgås med alla. Jag hade även stora fester när jag fyllde 30, 40 och 50 år. Därför tyckte jag det kändes bättre att smita den här gången.

Annons

Lotta Engbergs och Doktor Mikaels husjakt i Spanien

I nuläget bor paret ihop i Sverige men det har funnits planer om att flytta ihop till Spanien. När Hänt nyligen kom i kontakt med Mikael berättade han om husjakten.

– Nej vi har inte kommit någonstans men det kanske kan bli av också nu i vår. I februari mars. Jag vill inte att det ska krocka med boksläppet exakt men vi kommer nog göra en resa ner åt Spanien i vår tror jag, säger han.

För att fortsätta leta?

– Ja precis.

Vad är det ni söker för hus?

– Nja, Lotta är ju mer sugen än jag. Vi ska mest titta. Hon har ju bott i Spanien förut och trivs väldigt bra med det. Hon bodde ju då i ett område med mycket svenskar. Jag tror att både Lasse Holm och Kikki Danielsson och några till hade hus i samma område. Men nu pratar vi ju många år sedan.

Men att bo nära Lotta artistkollegor är inget som Mikael var sugen på att göra.

– Nej jag vet inte, men jag vill nog ha det lite mer isolerat, sa han till Hänt.

Annons

Men nu verkar det som att paret har vänt helt.

Vändningen – Därför flyttar inte Lotta Engberg och Mikael Sandström till Spanien

Det har ännu inte blivit något hus i Spanien för kärleksparet och det verkar inte heller som att det kommer att bli något. I en intervju med Aftonbladet berättar nu Lotta att husjakten kommer att läggas på is, efter insikten om att det kanske ännu inte är dags att flytta.

– Det kommer, men det är för tidigt ännu. Vi har så mycket skoj hemma med barnbarn, kompisar och trevliga arbetskamrater, säger Lotta till tidningen.

Men även om planerna skjuts upp, vill Lotta en dag bli som Pernilla Wahlgrens mamma Christina Schollin – det vill säga bosätta sig i ett trevligt hus i Spanien.

– Men en dag ska jag också bli en Christina Schollin. ”Casa Lotta” står alltså fortfarande på önskelistan, men det får bli längre fram.

FOTO: Tommy Holl/TT, JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet

Melanie Wehbe och Mariette Hansson visar upp verkliga relationenBrand logo
Melanie Wehbe och Mariette Hansson visar upp verkliga relationen
Annons